Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Fler kontroller från Kustbevakningen i juli

17 juli, 2016 – 07.57 Ingen kommentar

KustbevakningenMed start nästa vecka lägger Kustbevakningen extra fokus på sjösäkerhet genom nykterhets- och fartkontroller över hela landet. Flera stationer längs kusterna på båda sidor av landet deltar i insatsen.

Kontrollerna äger rum den 18-24 juli och stationer i Strömstad, Lysekil, Göteborg, Höllviken, Karlskrona, Oskarshamn, Luleå, Umeå, Gävle, Vaxholm, Stockholm, Södertälje, Oxelösund och Västervik deltar.

En av Kustbevakningens många uppgifter är att arbeta för en ökad säkerhet till sjöss. Verksamheten ska minska antalet olyckor och skapa en trygg miljö för alla som är till sjöss. Enligt Kustbevakningen är fart- och nykterhetskontroller  en viktig del av arbetet och kontrollerna har en hög förebyggande effekt som i sin tur skapar förutsättningar för just ökad sjösäkerhet.

Under en vecka, 18-24 juli, höjer myndigheten alltså sin vår och utför förannonserade kontroller av fart och nykterhet. Ett tiotal fartyg längs med Sveriges kust deltar i satsningen som går under namnet Trygg och säker till sjöss. Naturligtvis kommer fartygen även ha beredskap för oljeutsläpp och för sjöräddning. Syftet med satsningen är att öka kunskapen om och efterlevnaden av de regler som gäller till sjöss. Satsningen innebär även en möjlighet för allmänheten att möta Kustbevakningens medarbetare.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar