Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Gula båtarna återvänder till Sverige

17 maj, 2016 – 11.32 En kommentar

Frivilliga sjöräddningens två Victoriabåtar på Samos avslutar nu sin räddningverksamhet. 1892 liv har räddats tack vare den svenska räddningsinsatsen.

SSRS

Handelsbanken Liv undsätter nödställda utanför Samos. BILD: Gunilla Von Hall

I onsdags genomfördes det sista räddningsuppdraget inom projektet Gula båtarna. Den siste som togs ombord var en man i trettioårsåldern som drabbats av hypotermi i vattnet och räddades av Johannes Jovlunden från Göteborg.
Projektet som finansieras utanför SSRS ordinarie verksamhet går nu in en ny fas med finansiering av en räddningsstation på Samos i regi av grekiska frivilliga sjöräddningen, Hellenic rescue team. Planen är att stationen ska utrustas med två båtar.
SSRS-båten Handelsbanken Liv är nu på väg hem Möja och båten Postkodlotteriet är kvar på Samos en tid för utbildning av Hellenic rescue team.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,

En kommentar »

  • Henrik skriver:

    Kustbevakningen är kvar till 30/9 med personal och två båtar, KBV 476 och 477. Ca 4000 personer har räddats av den svenska Kustbevakningen.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar