Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Kommentar till flytvästproblem

30 augusti, 2012 – 10:06 Ingen kommentar
Replik Anett Sjöös insändare ”Utan flytväst simmar man inte länge” i 4/2012.
En uppblåsbar räddningsväst blir som du skriver stor. Det finns en ventil för att själv blåsa upp den. På ventilen sitter det en knapp som du kan trycka in i ventilen för att trycka ut luft och göra flytvästen bekvämare för att kunna simma. Tömmer man den för mycket är det bara att blåsa i mer luft igen.

Tips är att prova detta genom att bada i lugna förhållanden och låta den automatiskt blåsa upp sig. Prova att både tömma ut luften och blåsa in mer. Fördelen med dessa västar är att de är bekväma att bära där alternativet är ingen flytväst alls. Själv har jag den uppblåsbara flytvästen vid stillsammare dagsturer nära land och en offshoreväst med inbyggd säkerhetssele till havssegling.

Om man ramlar i med den uppblåsbara måste man ju packa om den med en ny patron vilket man kanske inte har med sig. Besök gärna Sjöräddningssällskapet där besättningen har stor vana att av olika typer av flytvästar och vet hur de fungerar praktiskt i vattnet.

/Stina Lönn

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar