Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Kryssarklubbare delar med sig på båtmässan i Älvsjö

6 mars, 2016 – 21.30 Ingen kommentar

Även om segelbåtarna är få på Allt för sjön finns det gott om seglare som vill dela med sig av sina äventyr. Bland kryssarklubbarna på plats finns Charlotte Wilkinson som seglade genom Ryssland från Vita havet till Östersjön, På Kryss reporter Kim Nordlund som rundade Södertörn i december och Kerstin och Sven som seglade mycket längre än de trodde de skulle ha råd med.

Södertörnturen

Kim Nordlund och Oskar Kihlborg seglade och rodde runt Sveriges tredje största ö Södertörn i december. Nu kan du träffa Kim på båtmässan Allt för sjön första lördagen och på tisdag.

På Kryss reporter Kim Nordlund är på plats i Kryssarklubbens monter i A-hallen på tisdag och berättar om sitt och Oskar Kihlborgs nära äventyret i kuling och stiltje runt Södertörn. Senare på dagen berättar Charlotte Wilkinson om sin sväng runt Kolahalvön med sin 28-fots Twister. Från Vita havet gick hon motsatta vägen som Kryssarklubbens eskader förra året genom Dödens kanal och Ladoga till Östersjön.

Under veckan finns flera kretsar och kommittéer på plats i Kryssarklubbens monter. Bland andra Medelhavsseglarna, Qvinna ombord och Sörmlandskretsen som kan berätta om sina fina IF-båtar att hyra i sommar, en timme från Stockholm.

Den andra lördagen är det dags för långseglarseminarium med Lasse Hässler som seglat längre än de flesta, Per Simonsson som känner Portugals Atlantkust som sin egen ficka, Kerstin Ljunglöf och Sven Erixon som seglat länge och långt med låg budget och Jan och Nilla Nogeus som utforskat kanadensiska Stilla havskusten och Alaska.

I lördags arrangerade projektet PX! ett event med världens yngsta världsomseglare, Laura Dekker, och ett par andra långseglare som tog sig jorden runt innan de fyllt 30 år: Josefin och Ivan Flodgren. Marielle Cocozza från Seglarskolan i Göteborg berättade om sin arbetsvardag på sjön (vackra solnedgångar men tröttsamma isbjörnar som stör arbetet) och de två elitseglarna Celina Burlin och Oscar Bengtson berättade om sin passion att kappsegla.

Klicka här för att läsa mer om Kryssarklubbens aktiviteter på Allt för sjön

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar