Hem » Långfärd, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Löpsedel   Nyheter

Med Älva till Agadir

13 november, 2015 – 15:06 Ingen kommentar

I helgen kastade skonaren Älva loss från Malaga med kurs mot Agadir för vidare äventyr på Atlanten. Med ombord är kocken Peter Sincic som rapporterar för På Kryss på instagram.

Älva. BILD: PETER SINCICTremastskonaren Älva byggdes 1939 i Lödöse utanför Göteborg för fraktfart i Östersjön. Ända in på 1980-talet var skonaren registrerat som fraktfartyg men i dag är Älva skolskepp för Marina läroverket i Danderyd.
Peter Sincic är kock ombord men jobbar i vanliga fall som journalist. På Älvas resa från Malaga till Agadir rapporterar han på instagramkontot @PaKryss och mer om Älvas resa kan man läsa i På Kryss nr 1 nästa år.
Gymnasie-eleverna på Älva från Malaga till Teneriffa läser marin teknik med inriktning på service och reparation av fritidsbåtar och motorer.
Resplanen var tidigare att segla från Malaga tlll Madeira men nu stannar Älva i Marocko istället. Därefter väntar alltså Teneriffa, Kanarieöarna.

Instagram på webben: instagram.com/pakryss

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar