Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter, Säkerhet

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter   Säkerhet

Ny karta med tillfälliga ufs-notiser

30 april, 2016 – 16.49 Ingen kommentar

Just nu pågår ovanligt mycket arbete med mätningar och byggen längs svenska kusten och i Mälaren. Tillfälliga underrättelser för sjöfarande, ufs t- och p-notiser, som varnar för just såna möjliga hinder finns nu presenterade på en karta på Sjöfartsverkets sajt.

Ufs-kartaUnderrättelser för sjöfarande är Sjöfartsverkets rättelser till sjökort och båtsportkort som exempelvis ett nyfunnet grund eller en ny färjelinje. Ufs-notiser kan också innehålla information om tillfälliga förändringar som påverkar navigering i svenska vatten. Tidigare har ufs-notiserna endast publicerats i tabellform, men nu lanserar Sjöfartsverket en karta med alla tillfälliga och preliminära ufs-notiser, t- och p-notiser. Kartan visar vilka områden som de aktuella t- och p-notiserna omfattar. Själv notiserna presenteras när man klickar på området.

T- och p-notiser rapporterar om förhållanden eller verksamhet av tillfällig art som exempelvis hamn- och farledsarbeten, ändringar av utmärkning, skjutvarningar, tillfälliga föreskrifter och liknande.
– Just nu händer det en hel del längs kusterna och i Mälaren, säger Svante Håkansson som är nautisk redaktör på Sjöfartsverket.
– I Stockholm påverkar både tunnelbaneundersökningen och arbetet inför Förbifart Stockholm. Det handlar bland annat om mätningar och undersökningar med pråmar och tillfälliga bojar. Och i Nynäshamn byggs en hydraulisk konstruktion som ska kunna svängas ut över hundra meter ut till kryssningsfartyg. Både i Nynäshamn och inne i Stockholm läggs det ut två nya kryssningsfartygsbojar.
– På Västkusten har vi den nya vågkraftsparken utanför Sotenäs som omfattar över hundra flottörer som är sju meter i diameter. Och i Göteborg har vi snart nya farleder utanför hamnen och i älven är nya Marieholmsbron snart klar, säger Svante.
För den som ska korsa Östersjön pågår arbetet med den ryska naturgasledningen mellan Ryssland och Tyskland längs ett omfattande område i höjd med Landsort i norr till södra Skåne.

LÄNK: Sjöfartsverkets nya karta med ufs-notiser (klicka på Ufs P- och T-notiser i högerspalten)

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar