Hem » Archive by Taggar

#äventyr

Transat Bakerly

Vädret vägdelare för Atlantrace

30 april, 2016 – 14:15 Ingen kommentar

På måndagen startar solokappseglingen Transat från brittiska Plymouth över Atlanten. Bland de tjugofyra deltagarna skiftar båtmodellerna en hel del och på teknikfronten är det bärplanen på enskrovsbåtarna Imoca 60 som väcker störst uppmärksamhet. Frågan är …

, , , , ,

Draken

Draken väntar på Färöarna

30 april, 2016 – 14:00 Ingen kommentar

Långskeppet Draken gör ett hamnstopp i Torshamn på Färöarna efter en etapp från Shetland i hårt väder.

, , , , , , , ,

Foil St Michel

Revansch för bärplan över Atlanten?

28 april, 2016 – 13:51 Ingen kommentar

På måndag startar solokappseglingen Transat från Plymouth till New York. Racet kan bli en revansch för bärplan på enskrovsbåt.

, , , , , , , ,

Draken Harald Hårfagre

Draken stannar för riggarbete på Shetland

27 april, 2016 – 13:05 Ingen kommentar

På tisdagen kastade det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre loss från Haugesund med sikte mot Island. Ombord finns förstås en samling Kryssarklubbare i besättningen. Kapten Björn Ahlander har varit befälhavare på Seglarskolans fartyg och tar med sig erfarenheter därifrån och från Ostindiefararen Götheborg. Följ resan i realtid via länk i artikeln.

, , , ,

DSC00418

Påsksegling Orust -Tyskland tur och retur

25 april, 2016 – 14:16 Ingen kommentar

Innan de flesta av oss andra hunnit sjösätta seglade familjen Liljeklev från Ellös till Neustadt tur och retur. Det var två leveransseglingar som behövde göras och som familjen ställde upp på att genomföra. Sol, regn, korsande sjöar och korta dagar gjorde den tidiga lilla långfärden lika dramatisk som härlig, enligt den seglande familjen Ellen, Matilda, Anna och Daniel Liljeklev.

, , , , , ,

Szymon Kuczynski

Jorden runt i sex meter Maxus

14 april, 2016 – 09:00 Ingen kommentar

Szymon Kuczyński har seglat vidare till Azorerna efter att på sexton månader ensam seglat jorden runt med Atlantic Puffin, en drygt 6 meter lång Maxus. Szymon snittade 102 sjömil per dygn och hade en medelfart på drygt 4 knop de tjugoniotusen sjömilen.

, , ,