Hem » Archive by Taggar

#destination

Dingen (BILD: SVEN ERIXON)

Sagolika strandhugg på Bahamas

1 januari, 2016 – 08:00 En kommentar

Simmande grisar, langustrar stora som getter och regnfria paradisöar. Ryktena som lockade S/Y Ash till Bahamas sprids numera glatt vidare av besättningen Kerstin Ljunglöf och Sven Erixon.

, , , , , ,

BILD: GÖRAN WIDENBY

Paus i passaden

26 december, 2015 – 09:00 Ingen kommentar

En nyans av Afrika längs segelrutten från Europa till Sydamerika. Följ med långseglaren Göran Widenby till arkipelagen Kap Verdes nordostliga utposter.

, , , ,

Besättningen på Chiquitita.

Sommarseglats till Svalbard

24 september, 2015 – 22:12 Ingen kommentar

Aaron, Joakim och Krister styrde norrut på en lite längre båtsemester än vanligt. Efter närkontakt med valrossar och isbjörnar under sin segling runt Spetsbergen kom de tillbaka till hemmahamnen i Bromma på torsdagskvällen.

, , , , , , ,

7

24-timmars med sol, dimma, norrsken och god skaffning

5 september, 2015 – 21:24 Ingen kommentar

176 sjömil på 48 timmar. Stefan Pettersson med besättning gick redan på lördagen i mål på sin 48-timmarsvariant av helgens långfärdsseglingar, som Kryssarklubbens kretsar arrangerar i hela Sverige. Norrsken, dimbankar, stiltje och spinnakerseglling rapporteras det om i loggboken som ni får ett utdrag från här.

, , , , , ,

Björn

Långa ljusa dagar längs nedre Norrlands kust

7 augusti, 2015 – 09:05 Ingen kommentar

Björn och Gunilla seglade över Öregrundsgrepen och upplevde ett par veckor med långa ljusa dagar längs Norrlands omväxlande kust. Kära möten med nya och gamla bekantskaper, grundkänningar i små men välkomnande hamnar och en hejdundrande final tillbaka till hemmavattnen är minnen som paret delar med sig från loggen. Följ med ombord på Finnsailer 34:an Sara till Norrland!

, , , , ,

Arianna af Valleviken

Makalös Antarktisfilm

29 maj, 2015 – 06:00 Ingen kommentar

Vi har skrivit om kryssarklubbaren Lasse Ljungs fantastiska resa med sin Arianna af Valleviken tidigare och kommer att följa Lars i reportage framöver. Men under våren har den 73-årige skepparen uppmärksammats över hela världen tack vare sin son Kalles film som tar andan ur de flesta.

, , , ,