Hem » Archive by Taggar

#långsegling

Segla till Skottland

Skotsk optimism om seglarbesökens framtid

11 juli, 2016 – 09:00 3 kommentarer

En känsla av osäkerhet om Brexit kan få seglingsbesök att minska från Skandinavien. Å andra sidan kan de öka på kort sikt eftersom pundet har sjunkit i värde. Det tror marknadsföreningen för skotsk segling, Sail Scotland.

, ,

SY Malala

Anders vill att fler ska segla varvet runt solo non-stop

21 juni, 2016 – 15:03 7 kommentarer

Sjökaptenen och Kryssarklubbaren Anders Eriksson vill segla solo jorden runt 2018 och bjuder in fler till långseglingen Lounge Route.
– Jag kallar det en eskader för gamla gubbar som vill göra den sista färden, skrattar Anders …

, , ,

Jérémie Beyou, Maître CoQ

Bärplan åter högst på prispallen i havskappsegling

8 juni, 2016 – 17:27 Ingen kommentar

På onsdagen seglade Jérémie Beyou in som segrare i franska Les Sables d’Olonne drygt nio och ett halvt dygn efter starten i New York. Racet Vendée New York är den andra större havskappseglingen där bärplan visat sig vara snabbare jämfört med samma skrovmodell utan bärplan.

, , , ,

Draken Harald Hårfagre

”Positivt överraskad av hennes sjöegenskaper”

7 juni, 2016 – 11:16 Ingen kommentar

Det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre har nått Kanada och är nu på väg mot Quebec. På Kryss har intervjuat Karolina Malmek som har seglat med från Norge.
– Det kan vara läskigt att se på när tio man flyger iväg som vantar när vi halar i ett tåg eller några block snärtar till och försöker ta kål på någon. Draken kräver också sitt manövreringsutrymme och seglar nästan lika fort akterut som förut, säger Karolina som ska segla med till New York.

, , , ,

Förra året seglade Stefan Petterssons besättning över 170 sjömil på 24 timmar och hann upp till Singö. Blir det Åland i år?

Livelogg: två dygn non-stop till och från Grönö

3 juni, 2016 – 14:48 Ingen kommentar

Stefan Pettersson med besättning seglar 24-timmars under två dygn från fredag till söndag. Följ långseglingen via Instagram eller på webben!

, , , , , ,

Eskaderbild

På tur med Kryssarklubben

3 juni, 2016 – 07:20 Ingen kommentar

I år arrangeras ett 30-tal eskadrar i regi av Kryssarklubbens alla kretsar. Alltifrån långa turer längs den svenska kusten till höstsegling i Kroatien finns planerat. Men de allra flesta äger rum nu under sommaren – perfekt för semestern. Oavsett om hela familjen ska med eller om du seglar själv finns det något för alla.

, , , , ,