Hem » Archive by Taggar

#långsegling

Draken Harald Hårfagre

Draken har lämnat Shetland

30 april, 2016 – 14:00 Ingen kommentar

Långskeppet Draken har lämnat Shetland med sikte mot Island. Expeditionen gjorde ett uppehåll i Lerwick på Shetland efter att det främre staget på styrbords sida hade skadats. Efter reparationer är man nu på väg igen mot Färöarna och Island.

, , , , , , , ,

Foil St Michel

Revansch för bärplan över Atlanten?

28 april, 2016 – 13:51 Ingen kommentar

På måndag startar solokappseglingen Transat från Plymouth till New York. Racet kan bli en revansch för bärplan på enskrovsbåt.

, , , , , , , ,

Draken Harald Hårfagre

Draken stannar för riggarbete på Shetland

27 april, 2016 – 13:05 Ingen kommentar

På tisdagen kastade det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre loss från Haugesund med sikte mot Island. Ombord finns förstås en samling Kryssarklubbare i besättningen. Kapten Björn Ahlander har varit befälhavare på Seglarskolans fartyg och tar med sig erfarenheter därifrån och från Ostindiefararen Götheborg. Följ resan i realtid via länk i artikeln.

, , , ,

DSC00418

Påsksegling Orust -Tyskland tur och retur

25 april, 2016 – 14:16 Ingen kommentar

Innan de flesta av oss andra hunnit sjösätta seglade familjen Liljeklev från Ellös till Neustadt tur och retur. Det var två leveransseglingar som behövde göras och som familjen ställde upp på att genomföra. Sol, regn, korsande sjöar och korta dagar gjorde den tidiga lilla långfärden lika dramatisk som härlig, enligt den seglande familjen Ellen, Matilda, Anna och Daniel Liljeklev.

, , , , , ,

Szymon Kuczynski

Jorden runt i sex meter Maxus

14 april, 2016 – 09:00 Ingen kommentar

Szymon Kuczyński har seglat vidare till Azorerna efter att på sexton månader ensam seglat jorden runt med Atlantic Puffin, en drygt 6 meter lång Maxus. Szymon snittade 102 sjömil per dygn och hade en medelfart på drygt 4 knop de tjugoniotusen sjömilen.

, , ,

Lasse Hässler

Långsegling i fokus på lördag

11 mars, 2016 – 08:00 Ingen kommentar

Vad är mer inspirerande än att höra från de som själva varit med? På Allt för sjöns sista helg bjuder sex kryssarklubbare med sig av långseglingsberättelser på seminariet Segla långt. Lasse Hässler som seglat längre …

, , , ,