Hem » Archive by Taggar

#motorbåt

Genuamässan

Transformers och katamaraner hetast i Genua

11 oktober, 2016 – 12:33 Ingen kommentar

Från Italien kommer båtformerna som sätter trender och pekar mot framtiden. Höstens Genuamässa dominerades av katamaraner, designprofilerade motorbåtar och så kallade transformers, rapporterar Kjell Johansson.

, , ,

Båtar på rad.

Hugo Tiberg: ”Gott sjömanskap” en bra måttstock?

4 oktober, 2016 – 16:13 2 kommentarer

Trots att svensk lag anbefaller att ”gott sjömanskap” tillämpas till sjöss har ingen domstol utrett hur den ”gode sjömannen” egentligen handlar. I dagarna presenteras problemet i Svensk Juristtidning i en artikel vars ena författare, Hugo Tiberg, menar att begreppet ändå fyller en funktion som måttstock för sjörättsfall.

, , ,

Båtplatser momspliktiga

20 september, 2016 – 16:20 5 kommentarer

Stockholm stad ska ta ut 25 procent moms från stadens båtklubbar, enligt ett färskt beslut i Skatterättsnämnden. Enligt Skatteverket ska momsplikten omfatta alla markarrenden för vinteruppläggning av båtar, men Göteborgs stad gör en annan tolkning.

, ,

Båtar

Även äldre båtar ska leva upp till köpförväntningar

19 september, 2016 – 09:00 Ingen kommentar

Att köpa båt av ett företag ger större rättigheter som konsument än om man köper direkt från ägaren. Exempelvis kan en lite äldre båt inte enkelt avfärdas som renoveringsobjekt om den inte lever upp till köparens förväntningar.

, , ,

havstulpan

Havstulpaner har nått Höga kusten

2 september, 2016 – 11:30 Ingen kommentar

Havstulpanerna har nått Höga kusten och en andra omgång larver har kommit till Stockholm, Blekinge och Skåne län, rapporterar Skärgårdsstiftelsen.

, ,

Allt på sjön

Allt på sjön med något för alla

2 september, 2016 – 11:18 Ingen kommentar

På fredagen öppnade årets tredje stora flytande båtmässa: Allt på sjön i Gustavsberg. Över 270 av årets nykomlingar inom båtvärlden ligger vid de öppna bryggorna.

, , , , ,