Hem » Archive by Taggar

#motorbåt

statistik båtmotorstölder

Markant ökning av båtmotorstölder

25 juli, 2016 – 08:44 Ingen kommentar

I år har antalet båtmotorstölder i landet ökat med 30 procent. Störst är ökningen i polisregion Syd där stölderna ökat med 96 procent. Det visar halvårsstatistik från Brottsförebyggande rådet.

, , , ,

Hallberg-Rassy

Högt tryck på andrahandsbåtmarknaden

28 juni, 2016 – 12:45 Ingen kommentar

Just nu är det högtryck på andrahandsmarknaden för båtar. De båtar som efterfrågas är framför allt funktionella motorbåtar och traditionella segelbåtar. Men det som klickas mest på Blocket är en lyxkryssare för nästan 50 miljoner kronor, enligt en undersökning som Dagens industri har tagit del av.

, , , ,

Draken Harald Hårfagre

”Positivt överraskad av hennes sjöegenskaper”

7 juni, 2016 – 11:16 Ingen kommentar

Det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre har nått Kanada och är nu på väg mot Quebec. På Kryss har intervjuat Karolina Malmek som har seglat med från Norge.
– Det kan vara läskigt att se på när tio man flyger iväg som vantar när vi halar i ett tåg eller några block snärtar till och försöker ta kål på någon. Draken kräver också sitt manövreringsutrymme och seglar nästan lika fort akterut som förut, säger Karolina som ska segla med till New York.

, , , ,

Victoria-klassen

Räddningsbåten som kom till på en servett

2 juni, 2016 – 09:40 Ingen kommentar

Victoriaklassen blev förebild för snabba och säkra räddningsbåtar över hela världen när den lanserades för tjugo år sedan. Historien bakom båten började på en utelunch i Hunnebostrand. Läs ett utdrag ur På Kryss reportage om Victoriaklassen och se ett test av båtens självrätande egenskaper.

, , , ,

Jürgen Sass

Föredrag om båtkonstruktion

30 maj, 2016 – 09:10 Ingen kommentar

Jürgen Sass, en av Sveriges mest mångsidiga båtkonstruktörer, håller föredraget Ett, två, tre eller flera skrov? i Stockholm på onsdag kväll. Alla intresserade är välkomna.

, , , ,

Båtens dag

Båtens dag firas i helgen

27 maj, 2016 – 14:56 Ingen kommentar

I helgen uppmärksammas Båtens dag runtom i landet. Klicka och se om något händer i närheten av dina vatten.

, , , ,