Hem » Archive by Taggar

#säkerhet

Ufs-karta

Ny karta med tillfälliga ufs-notiser

30 april, 2016 – 16:49 Ingen kommentar

Just nu pågår ovanligt mycket arbete med mätningar och byggen längs svenska kusten och i Mälaren. Tillfälliga underrättelser för sjöfarande, ufs t- och p-notiser, som varnar för just såna möjliga hinder finns nu presenterade på en karta på Sjöfartsverkets sajt.

, ,

Draken Harald Hårfagre

Draken framme på Färöarna

30 april, 2016 – 14:00 Ingen kommentar

Långskeppet Draken gör ett hamnstopp i Torshamn på Färöarna efter en etapp från Shetland i hårt väder.

, , , , , , , ,

Foil St Michel

Revansch för bärplan över Atlanten?

28 april, 2016 – 13:51 Ingen kommentar

På måndag startar solokappseglingen Transat från Plymouth till New York. Racet kan bli en revansch för bärplan på enskrovsbåt.

, , , , , , , ,

Kastelletleden

Linfärjorna allt fler

27 april, 2016 – 14:00 Ingen kommentar

Linfärjorna blir fler och på fredag invigs den första i Stockholms skärgård.
– Visa tydligt vad du tänker göra och håll gott avstånd, hälsar befälhavaren Kent Flat till fritidsbåtskepparna inför årets säsong.

, ,

DSC00418

Påsksegling Orust -Tyskland tur och retur

25 april, 2016 – 14:16 Ingen kommentar

Innan de flesta av oss andra hunnit sjösätta seglade familjen Liljeklev från Ellös till Neustadt tur och retur. Det var två leveransseglingar som behövde göras och som familjen ställde upp på att genomföra. Sol, regn, korsande sjöar och korta dagar gjorde den tidiga lilla långfärden lika dramatisk som härlig, enligt den seglande familjen Ellen, Matilda, Anna och Daniel Liljeklev.

, , , , , ,

IchorCoal Clipper Race

Nytt dödsfall i Clipper Race: osäkrad spolades överbord

2 april, 2016 – 09:19 Ingen kommentar

En brittisk besättningsmedlem omkom natten till fredagen under amatörhavskappseglingen Clipper Race:s etapp över Stilla havet mot USA. Kvinnan var inte säkrad i båten och spolades överbord i hård kuling. Dödsolyckan är den andra ombord på samma båt sedan starten i London förra året.
– Vi uppmanar hela tiden besättningarna att säkra sig, men om de inte gör det är det sånt här som kommer att inträffa, säger kappseglingens grundare Robin Knox-Johnston.

, , , ,