Hem » Archive by Taggar

#säkerhet

statistik båtmotorstölder

Markant ökning av båtmotorstölder

25 juli, 2016 – 08:44 Ingen kommentar

I år har antalet båtmotorstölder i landet ökat med 30 procent. Det skiljer mycket mellan olika delar av landet och störst är ökningen i polisregion Syd där stölderna ökat med 96 procent.

, , , ,

Kustbevakningen

Fler kontroller från Kustbevakningen i juli

17 juli, 2016 – 07:57 Ingen kommentar

Med start nästa vecka lägger Kustbevakningen extra fokus på sjösäkerhet genom nykterhets- och fartkontroller över hela landet. Flera stationer längs kusterna på båda sidor av landet deltar i insatsen.

,

Ramdalshamnen

Farleden får vara kvar – efter båtägarnas protester

16 juli, 2016 – 08:45 Ingen kommentar

Oxelösunds kommun beslutade att dra in den farled som leder in till Ramdalshamnen. Båtägarna kunde inte förstå varför och överklagade beslutet till Förvaltningsrätten. Nu har kommunen dragit tillbaka sitt beslut och istället ansökt om att få behålla leden.

, ,

Kustväderapp

Ny uppdatering av Kustväderappen

14 juli, 2016 – 07:45 Ingen kommentar

Att ha koll på väderförhållandena är avgörande för en säker semester till sjöss. Därför lanserar nu Sjöräddningssällskapet en uppdatering av appen Kustväder, med förhoppningen om att kunna öka säkerheten till sjöss.

, , , ,

Flest drunknade på hela 2000-talet

4 juli, 2016 – 09:11 En kommentar

16 personer omkom genom drunkning under juni i år. Det visar Svenska Livräddningssällskapets preliminära sammanställning över omkomna genom drunkning. Totalt har 61 personer omkommit genom drunkning under året. Det är den högsta siffran under årets första sex månader på hela 2000-talet.

, , ,

Drunkning

Tio omkomna i båtolyckor i år – mobil och flytväst hade kunnat rädda fler

19 juni, 2016 – 09:25 Ingen kommentar

Statistik från Transportstyrelsen visar att båtolyckorna ökar efter många år av nedåtgående siffror. Sjöräddningssällskapet deltar varje år i cirka 70 procent av alla sjöräddningsfall i Sverige och ser en tydlig koppling: flytväst och vattentätt mobilfodral kan rädda liv.

, , , ,