Hem » Archive by Taggar

#säkerhet

Sjöräddning

Fler sjöräddningsfall hittills i år

16 augusti, 2016 – 15:18 Ingen kommentar

Antalet sjöräddningsfall har hittills i år ökat med tolv procent jämfört med snittet för de senaste femton åren. Grundstötning är årets vanligaste orsak till utryckning till sjöss.

, , , ,

När otyget passerar gränsen

15 augusti, 2016 – 09:00 20 kommentarer

Plötsligt bryts lugnet i ankarviken av en jolle med ett par barn som kör varv efter varv med skrikande motor. Är det tillåtet att störa hursomhelst?
Svaret är nej och ofta räcker det med att säga till. Men lagen ger rätt för polis och kustbevakare att agera även mot onödig störning.

, , ,

BILD: STEFAN TELL

Konstruktören om bulbtappet: ”avvägning vad som ska gå sönder”

2 augusti, 2016 – 10:13 4 kommentarer

Att en bulb lossnar är ofrånkomligt vid extrema omständigheter, menar konstruktören av den segelbåt som tappade sin bulb vid en grundstötning i Stockholms skärgård på lördagen.
– Det är en avvägning om vad som ska gå sönder för att minimera risken för skador på besättningen, menar Lorenzo Argento.

, , , , , ,

statistik båtmotorstölder

Markant ökning av båtmotorstölder

25 juli, 2016 – 08:44 Ingen kommentar

I år har antalet båtmotorstölder i landet ökat med 30 procent. Det skiljer mycket mellan olika delar av landet och störst är ökningen i polisregion Syd där stölderna ökat med 96 procent.

, , , ,

Kustbevakningen

Fler kontroller från Kustbevakningen i juli

17 juli, 2016 – 07:57 Ingen kommentar

Med start nästa vecka lägger Kustbevakningen extra fokus på sjösäkerhet genom nykterhets- och fartkontroller över hela landet. Flera stationer längs kusterna på båda sidor av landet deltar i insatsen.

,

Ramdalshamnen

Farleden får vara kvar – efter båtägarnas protester

16 juli, 2016 – 08:45 Ingen kommentar

Oxelösunds kommun beslutade att dra in den farled som leder in till Ramdalshamnen. Båtägarna kunde inte förstå varför och överklagade beslutet till Förvaltningsrätten. Nu har kommunen dragit tillbaka sitt beslut och istället ansökt om att få behålla leden.

, ,