Hem » Archive by Taggar

#segling

ÅlandsSjödagar

Segling, musik och marknad på Ålands Sjödagar

24 juli, 2016 – 17:02 Ingen kommentar

Fem dagar och fyra nätter späckade med artistframträdanden, seglings- och motorbåtsuppvisningar, marknad och workshops i Sjökvarteret i Mariehamn. Det var full fart under årets Ålands Sjödagar, som avslutades idag den 24 juli.

, , , , , ,

HasselönsGästhamn

Högt tryck i svenska gästhamnar

22 juli, 2016 – 07:29 Ingen kommentar

Den varma försommaren har spelat en stor roll för det ökade tryck som råder i flera gästhamnar runt om i landet. Många har fått i sina båtar i vattnet tidigt och på flera håll ser hamnarna en ökning av bokningar med upp till 50 procent jämfört med förra sommaren.

, , , ,

Lotskostnader kan stoppa Drakenturnén

12 juli, 2016 – 08:02 Ingen kommentar

Ett oväntat krav på lots i de Stora sjöarna kan stoppa Draken Harald Hårfagres deltagande i Tall Ships Challenge 2016 och den fortsatta turnén till bland annat Chicago.

, ,

Segla till Skottland

Skotsk optimism om seglarbesökens framtid

11 juli, 2016 – 09:00 3 kommentarer

En känsla av osäkerhet om Brexit kan få seglingsbesök att minska från Skandinavien. Å andra sidan kan de öka på kort sikt eftersom pundet har sjunkit i värde. Det tror marknadsföreningen för skotsk segling, Sail Scotland.

, ,

Saga Ahltin Sandberg

Följ Saga runt Gotland med snabbaste teamet

3 juli, 2016 – 08:16 Ingen kommentar

På söndag går starten för klassiska ÅF Offshore Race, Gotland runt. Ombord på den mest meriterade skepparens båt, Thomas Blixts TP52, gastar Saga Ahltin Sandberg och rapporterar löpande.

, ,

Hallberg-Rassy

Högt tryck på andrahandsbåtmarknaden

28 juni, 2016 – 12:45 Ingen kommentar

Just nu är det högtryck på andrahandsmarknaden för båtar. De båtar som efterfrågas är framför allt funktionella motorbåtar och traditionella segelbåtar. Men det som klickas mest på Blocket är en lyxkryssare för nästan 50 miljoner kronor, enligt en undersökning som Dagens industri har tagit del av.

, , , ,