Hem » Archive by Taggar

#segling

Branschjubel efter nya regler för friskvårdsbidraget

22 januari, 2018 – 11.23 En kommentar

Lättade regler för friskvårdsbidraget gör det nu möjligt att använda bidraget till praktiska kurser i bland annat segling, kitesurfing och paddling. Båtlivsbranschen jublar.

,

Fiskare död efter kollision med Volvo Ocean Race-båt

22 januari, 2018 – 09.46 Ingen kommentar

I mörkret på väg in mot Hongkongs hamn krockade den dansk-amerikanska båten Vestas med en fiskebåt natten till söndag. Fiskebåtens skeppare omkom och ytterligare en dödsolycka med en fiskebåt inblandad ägde rum söder om Hongkong under helgen.

,

Annemieke Bes

Skepparen till man över bord: ”Hårdare vind och mörker: du är död”

15 januari, 2018 – 12.50 3 kommentarer

24-åringen klättrade osäkrad ut på bommen och drogs med av en våg. Se klippet från räddningen i Stilla havet i söndags.

,

Hallå där, Emma Ringqvist…

5 december, 2017 – 13.55 2 kommentarer

Emma Ringqvist begav sig för några dagar sedan ut på den andra långa etappen av sitt första stora soloäventyr. Till att börja med bär det av mot Brasilien. Vi fick en pratstund med henne precis …

, ,

En seglats som inte borde blivit av

5 december, 2017 – 08.39 8 kommentarer

Utan fungerande kompass och utan värme och spis ombord krävde ägaren att den läckande segelbåten skulle seglas hem till Polen i decemberkylan. Flera i besättningen mönstrade av, men ersattes. Vid Falsterborev gick fartyget på grund och nu har haverikommissionens omfattande rapport publicerats.

, , ,

Elddop i kuling

28 november, 2017 – 14.22 Ingen kommentar

Besättningen på Martin Strömbergs båt är den yngsta i Volvo Ocean Race och den som seglat kortast tid tillsammans. Ändå lyckades man hålla flera av konkurrenterna inom synhåll ner till Sydafrika.
­­– Att gå från …

, , , ,