Hem » Archive by Taggar

#segling

Tant Storm

Tant Storm hemma i Luleå

27 september, 2016 – 12:00 En kommentar

Tant Storm har landat i Luleå och fått ny hemmahamn. Nu satsar de engagerade i Bottenvikskretsens hårt på upprustning av Kryssarklubbens IF-båt från 1976.

, , ,

Anna Östling med besättning i lätt dimma på Lake Michigan under första tävlingsdagen på VM i matchrade för kvinnor. FOTO: Chris Garbacz

Annas VM-framgångar började i en Maxi 77

26 september, 2016 – 14:17 Ingen kommentar

Anna Östling med Annie och Linnea Wennergren i besättningen blev världsmästare i matchracing under helgens VM-seglingar på Lake Michigan i USA. Guldet kröner en fantastisk säsong för skepparen Anna som började segla som nioåring hemma på sjön Aspen i Lerum och som på senare år bland annat har seglat över Atlanten med ARC-eskadern.

,

Bitwa o Gotland

Polska soloseglare rundade Gotland

26 september, 2016 – 09:01 Ingen kommentar

Tjugotvå soloseglare rundade Gotland förra veckan och de sista återvände till målet i Gdansk i helgen. Aleksandra Emche var en av deltagarna som tyckte att timmarna med stiltje var den största utmaningen.
– Hårt väder sätter dig i arbete medan bristen på vind är en mental utmaning att klara av, säger Aleksandra.

, , ,

Båtplatser momspliktiga

20 september, 2016 – 16:20 5 kommentarer

Stockholm stad ska ta ut 25 procent moms från stadens båtklubbar, enligt ett färskt beslut i Skatterättsnämnden. Enligt Skatteverket ska momsplikten omfatta alla markarrenden för vinteruppläggning av båtar, men Göteborgs stad gör en annan tolkning.

, ,

Draken Harald Hårfagre

Draken till New York på lördag

13 september, 2016 – 10:50 Ingen kommentar

Det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre seglar förbi Frihetsgudinnan på lördag innan hon lägger till på södra Manhattan för ett tio dagars hamnstopp.
Tidigt i våras lämnade Draken Haugesund i Norge och har sedan dess hunnit …

, ,

px_sxk_4

Läs loggarna från helgens 24-timmars

6 september, 2016 – 12:14 Ingen kommentar

För Sofia Johansson var det premiär som skeppare på 24-timmars och ombord hade hon Maria, Cecilia, Sofia, Hanna och Julia på Omega 34:an The Ace. Nu kan du följa The Aces bildblogg i efterhand och flera andra rapporter på 24-timmars sajt.

, , , , ,