Hem » Archive by Taggar

#tips

Båtar

Även äldre båtar ska leva upp till köpförväntningar

19 september, 2016 – 09:00 Ingen kommentar

Att köpa båt av ett företag ger större rättigheter som konsument än om man köper direkt från ägaren. Exempelvis kan en lite äldre båt inte enkelt avfärdas som renoveringsobjekt om den inte lever upp till köparens förväntningar.

, , ,

havstulpan

Havstulpaner har nått Höga kusten

2 september, 2016 – 11:30 Ingen kommentar

Havstulpanerna har nått Höga kusten och en andra omgång larver har kommit till Stockholm, Blekinge och Skåne län, rapporterar Skärgårdsstiftelsen.

, ,

Kustväderapp

Ny uppdatering av Kustväderappen

14 juli, 2016 – 07:45 Ingen kommentar

Att ha koll på väderförhållandena är avgörande för en säker semester till sjöss. Därför lanserar nu Sjöräddningssällskapet en uppdatering av appen Kustväder, med förhoppningen om att kunna öka säkerheten till sjöss.

, , , ,

Midsommar

Fira midsommar med Kryssarklubben

23 juni, 2016 – 08:59 Ingen kommentar

Imorgon är det Midsommarafton och det firas såklart traditionellt på flera platser runt om i hela landet. Varför inte kombinera firandet med båtlivet? Både Stockholmskretsen och Bottenhavskretsen bjuder in till midsommarfirande ihop med andra kryssarklubbare.

Och glad midsommar önskar vi från På Kryss!

, ,

Drunkning

Tio omkomna i båtolyckor i år – mobil och flytväst hade kunnat rädda fler

19 juni, 2016 – 09:25 Ingen kommentar

Statistik från Transportstyrelsen visar att båtolyckorna ökar efter många år av nedåtgående siffror. Sjöräddningssällskapet deltar varje år i cirka 70 procent av alla sjöräddningsfall i Sverige och ser en tydlig koppling: flytväst och vattentätt mobilfodral kan rädda liv.

, , , ,

Kullavik

Kullaviks hamn ordnade egen utmärkning av förrädiska grundet

9 juni, 2016 – 11:12 Ingen kommentar

Grundet Trefotarn ligger metern under ytan rakt utanför Kullavik hamn. Under många år skötte Atlantica utmärkningen av grundet, men när bojen underkändes tog hamnföreningen saken i egna händer och i dag står ett godkänt punktmärke på plats.
– Det krävdes en del jobb, men inte mer än att jag kan rekommendera andra att göra detsamma, säger Claes Berg, Kullaviks hamnförening.

, , ,