Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter, Säkerhet

Långfärd   Läsvärt   Nyheter   Säkerhet

PODD: Milo Dahlmann om båten Artemisia II

22 december, 2015 – 21.00 Ingen kommentar

I På Kryss-podden träffar du de mest intressanta personerna i båtvärlden. Intervjuerna sker på en båt som har betydelse för den intervjuade och samtalet tar vägen dit det vill med anekdoter, fakta och fungeringar. Den röda tråden är båtar och båtliv i alla dess former.

Klicka här för På Kryss-podden med Milo Dahlmann del 1: Båten!

Milo DahlmannFörst ut i poddserien är långseglaren och äventyraren Milo Dahlmann som seglat till Antarktis, men som också först försökte ta sig till vår sydligaste kontinent utan att lyckas.
I första delen handlar det om hennes nuvarande stålbåt, Artemisia II, som hon låtit bygga själv med hjälp av bland andra Rolf Modigh och ryska utbåts-svetsare.
I del två berättar Milo om sin första riktiga långsegling och sorgen över att inte nå målet. Men också om hur lusten att segla kom tillbaka trots, eller tack vare, motgångar som att båten förlorade förstaget, blev träffad av blixten och hamnade i en riktigt tuff storm.

Vem vill du höra i På Kryss-podden? Mejla redaktion@pakryss.se!

Klicka här för På Kryss-podden med Milo Dahlmann del 1!

 

 

 

, , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar