Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Se nya båtar sjösättas!

18 maj, 2018 – 16.34 Ingen kommentar

Båtbyggarskolor i Stockholm och i Trosa sätter sina träbyggen i vattnet för första gången i helgen. Dessutom firar segelfartyget Ellen 120 år och bjuder in till trosskastning för hela familjen på Skeppsholmen!

Det är hög tid att få båten i vattnet innan Pingsthelgen. För den som har tid och befinner sig på ostkusten finns det en chans att se helt nya träbåtar testa flytförmågan i helgen.

På Skeppholmen mitt i Stockholm sjösätter båtbyggarna på folkhögskolan två nybyggda Kungsviksjullar och två skeppsbåtar i vattnet. Den ena skeppsbåten är byggd åt segelfartyget Ellen som i år firar 120 sedan hon byggdes på Thurö varv i Danmark. Föreningen som äger Ellen bjuder in allmänheten att fira med fika och lekfull sjömanspraktik. Festligheterna på Skeppsholmen drar igång klockan 13.30. Det finns också en möjlighet att segla med på Ellen! Läs mer här!

Även på Stensunds folkhögskola strax utanför Trosa har flera träbåtar, med och utan rigg, byggts sedan förra sommaren av eleverna på båtbyggarlinjen. Båtarna sjösätts i den egna hamnen efter klockan 14. Läs mer här!

Allmänheten är välkommen vid sjösättningarna! Trevlig pingsthelg!

SY Ellen

Utkiken på SY Ellen som fyller 120 år i år och får en ny skeppsbåt i present! Bild: Kiki Beije

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar