Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Segling, musik och marknad på Ålands Sjödagar

24 juli, 2016 – 17.02 Ingen kommentar

ÅlandsSjödagarFem dagar och fyra nätter späckade med artistframträdanden, seglings- och motorbåtsuppvisningar, marknad och workshops i Sjökvarteret i Mariehamn. Det var full fart under årets Ålands Sjödagar, som avslutades idag den 24 juli.

”Tusen tack till alla våra besökare, artister, samarbetspartners, sponsorer och övriga medverkande för att ni hjälpte till att göra årets Sjödagar till en lysande succé. Och tack vädret för att vi bara fick 5 minuters regn! Nu laddar vi om för Ålands Sjödagar 2017!”

Både arrangörer och besökare verkade minst sagt nöjda efter att Sjödagarna, som gick av stapeln den 20-24 juli, avslutades idag. Som vanligt tjuvstartade Ålands Sjödagar med att de deltagande skutor träffades. I år var det två skutträffar, först i Sandvik på Kökar på måndagen den 18 juli, och så i Degerby, Föglö, på tisdagskvällen. Därifrån avgick Skutkappseglingen, med målgång i Sjökvarteret på onsdagseftermiddagen, där just årets stora sommarevenemang startat.

Alla dagar pågick ett flertal seglingar med galeasen Albanus, och samtliga dagar bjöd på kappsegling och defilering av olika typer av båtar. Tennkulemotorerna tuffade på i motormuséet, och det hölls flera demonstrationer och workshops av olika hantverk runt om på festivalområdet, där det också fanns hantverk och mat till försäljning. I Sjöfararkapellet arrangerades yoga och högläsning, och på scenen bjöds det på både musik och uppvisningar av olika slag under dagtid. Varje kväll bjöds det upp till dans till olika sorters musik. Innan kvällens huvudband framträdde hölls det en dansworkshop i kvällens dans: salsa, swing, folk eller bugg.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar