Hem » Nyheter

Nyheter

Trafikstopp i Göta älv

11 april, 2018 – 16.37 Ingen kommentar

Trafiken på Göta älv är avstängd för trafik från onsdagen till och med fredagen. Orsaken är att påseglingskyddet är skadat på ena sidan.

Strax före midnatt natten till fredag körde det 89 meter långa lastfartyget Helge in i Göta älvbrons skydd för bron på den södra sidan, mot fastlandet. Skadorna kräver reparationer för broskyddet och för att inte riskera skador på själva bron så är all trafik, med eventuella undantag för ”mindre arbetsfartyg”, avstängd under bron i båda riktningar.
Arbetet ska vara avslutat senast natten till lördag och sträckan mellan Frihamnen och öppnas för trafik vid midnatt på lördagen.

Ingen person kom till skada i samband med kollisionen och det holländska fartyget Helge kunde fortsätta i trafik utan reparationer.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar