Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter

Nya prylar/båtar   Nyheter

100 båtar: SeaRail 19

8 november, 2012 – 01.44 Kommentarer inaktiverade för 100 båtar: SeaRail 19

Nya trimaranen SeaRail 19 kan vara perfekt för snabba turer i våra skärgårdar.

Utbudet att små övernattningsbara trimaraner för dag- eller helgsegling har varit begränsat. Nu kommer amerikanska Searail 19  som skulle kunna passa de som gillar att segla fort och kanske hitta en alldeles egen vik. Eftersom den bara är 1,8 meter bred hopfälld och bara väger knappt 300 kilo går den fint att traila till olika områden i Sverige eller Europa (eller hela världen för den delen i en container). Det ska ta runt 15 minuter att rigga den när man väl är framme. Och drar man den efter bilen kan två personer övernatta med campingstandard, vilket duger fint för upp till ett par veckor om det inte regnar för mycket.

Information från importören: ”Searail 19 är designad för att kunna seglas singlehanded men kan också bära en besättning på upp till tre personer. Den är hopfällbar på land, och har självslående fock på rulle samt screacher på rulle. Den väger under 300 kilo och har en rejält tilltagen segelyta vilket i kombination med de slanka linjerna och båtens stora bredd borgar för höga prestanda i både lätt- och hårdvind. Då den relativa vindinfallsvinkeln alltid skall hållas förlig, behövs ingen bom.

Searail 19 är resultatet av ett samarbete mellan Nigels Irens och Phil Medley som tidigare arbetat på Corsair Marine i 20 år som produktionschef. Nigel Irens är en legend inom flerskrov och har ritat mängder av rekordvinnande 60-fots trimaraner genom åren. Searail 19 byggs i likhet med Corsair i Vietnam, men i en egen fabrik.”

Priset för en komplett båt inklusive gennaker och tillbehör är 260.000 kronor inklusive moms.

Utrustningsstandarden är hög med dyneema i både vant och nät. Vridbar mast.”

Fakta:

  • Längd: 5,8 m (19′)
  • Bredd: 4,45 m
  • Bredd hopfälld (bara på trailern): 1,8 m
  • Djup: ca 0,2 m
  • Vikt: Under 300 kg
  • Segelarea: 20,5 m2

Searails hemsida: www.searail19.com