Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

100 båtar: Svensk trawler från Najad

27 oktober, 2013 – 05.22 En kommentar

Najad_Trawler_SardaGöran Nilrud har en ganska unik Najad Trawler 37. Unik eftersom det var det numera nedlagda Najadvarvets enda avvikelse från segelbåtarna. Men formarna lär finnas kvar på Västkusten.

Göran och Kerstin Nilrud som i fyra år varit ute med sin Najad 37 Trawler som de färdigställt själva från ett halvfabrikat. Göran var tidigare marknadschef på Najadvarvet och har gjort inredningen själv men tittat en hel del på Nord Wests lösningar. Göran och Kerstin är medlemmar i Kryssarklubbens Medelhavsseglare och tycker att de fått mycket bra information genom olika träffar inför planeringen av resan.

Båten Sarda V ligger nu nere i Medelhavet efter att ha gått kanalerna ner. Valet på en motorbåt efter många år som seglare var för att kunna nå nya platser, främst Europas kanaler, men också att de tyckte åldern gjorde att de behövde ett lugnare båtliv. De tillbringar långa våra och höstar ombord totalt cirka sex månader varje år. De åker hem i princip för att fira jul och för att inte missa den svenska sommaren.

Najad köptes senare av Nordwest och det finns ytterligare en trawler byggd under det namnet innan fabriken brann ner. Är du intresserad av båttypen kan man kontakta Göran som har koll på formarna.

Längd: 11,35 m Bredd: 3,80 m, Djup: 1,1 m Höjd: 3,1 m Vikt: 7,5 ton Motor: CE: Design: Torwald Karlsson Mer info: www.najadtrawler.com

En kommentar »

  • Sigvard Gustafson skriver:

    Najad Trawler. Oj,vilken fin och vacker båt. Byggd av Najadvarvet med ”Orustbåt kvalitet”. När jag tittar på de många fotografierna på båten går det kalla kårar utefter ryggen på mig. Synd att det inte blev någon serieproduktion av båten. När min fru och jag efter 25 års segelbåtsliv med en Monsun 31 avsåg att byta till en motorbåt år 2000 skulle en Najad Trawler kunnat passa oss bra.