Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Premiär för 24-timmars mitt i sommaren

22 december, 2019 – 10.05 Ingen kommentar

Nästa år finns chansen att segla 24-timmars mitt i semestern.
– Vi tänkte göra det så enkelt som möjligt att delta och i juli är de flesta ändå ute med båten, säger Stefan Pettersson som är tävlingsgeneral för premiärårets sommarseglingar.

Traditionellt seglas den ”koncentrerade långfärdsseglingen” 24-timmars under den första helgen i juni och under första helgen i september. Tanken bakom SXK-arrangemangen har varit att både ge en chans att förbereda sig för säsongen och att avsluta den med en utmaning i det tilltagande höstmörkret.
– Vi vill prova att se om en 24-timmarsregatta under semestern lockar nya deltagare, säger Stefan som själv seglar 24-timmars regelbundet med sin Scampi.

Stefan Pettersson

Stefan Pettersson seglar 24-timmars med sin Scampi och arrangerar sommarens nya segling i juni som är öppen för alla SXK-medlemmar. Bild: Johan Boström

Under sommarregattan seglar man i 12 eller 24 timmar nonstop. Det finns startplatser längs hela kusten och i Vänern och Mälaren.
– Det blir förstås mindre nattsegling i mörker än på en vanlig 24-timmars, särskilt i de norra delarna av landet, men utmaningen finns där fortfarande. Alla rundningspunkter och deltagande båtar syns i vår app som används för loggboksföring, säger Stefan Pettersson som lovar att mer information om seglingen kommer ut i god tid på sajten 24-timmars.nu.

Vårens ordinarie regatta går helgen kring den 6:e juni och höstens 24-timmarsseglingar helgen kring den 5:e september.

LÄS MER: SXK:s 24-timmars-seglingar

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar