På Kryss tipsar om bra appar att ha i mobilen under sommarens båtsemester.  Eniro På Sjön – Gratis sjökort Upptäck svenska farvatten via appens många funktioner som sjökort, spårningsplotter, AIS, intressepunkter och rutter. Under 2020 har en ..." /> 5 bra appar att ha till sjöss | På Kryss 5 bra appar att ha till sjöss | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

5 bra appar att ha till sjöss

13 juli, 2020 – 08.00 Kommentarer inaktiverade för 5 bra appar att ha till sjöss
5 bra appar att ha till sjöss

På Kryss tipsar om bra appar att ha i mobilen under sommarens båtsemester.

 Eniro På Sjön – Gratis sjökort
Upptäck svenska farvatten via appens många funktioner som sjökort, spårningsplotter, AIS, intressepunkter och rutter. Under 2020 har en rad nya funktioner och förbättringar lanserats, bland annat autoruttning, nautiska flygfoton och möjlighet att synka information med webbversionen.

Hamnkartan, Transportstyrelsen
Med hjälp av appen kan alla som besökt en fritidsbåthamn med toatömningsstation rapportera hur stationen fungerar just nu. På så sätt hjälper du både andra båtägare och ansvariga för hamnen får snabbt veta om något behöver åtgärdas. Det går också att lämna andra synpunkter och brister i hamnarna på kartan.

Kustväder, Sjöräddningssällskapet
Väderappen ger en detaljerad tvådygnsprognos som timme för timme visar vind, vågor, ström, vattentemperatur, lufttryck med mera. Positioneringsfunktionen hjälper dig att ange longitud och latitud om olyckan är framme och du behöver larma. Prognoser och vädervarningar utfärdas och uppdateras sex gånger per dygn.

Gästhamnsguiden
Här hittar du nästan 500 gästhamnar och naturhamnar runt Sveriges långa kust, i de stora insjöarna och alla kanaler. Du kan söka antingen utifrån position eller välja område i Sverige att besöka. Till varje hamn finns information, bilder och en kartvy över var hamnen finns.

Knots 3D (Knopar)
Appen visar knopar på ett helt nytt sätt med hjälp av 3D. Här kan du bland annat lära dig att knyta 144 unika knopar, bläddra bland knopar efter kategori, titta på när knopar knyter sig själva och zooma in på en knop för att se fler detaljer. Appen är också ett bra redskap för att lära barnen att knyta knopar.

Apparna finns att ladda ner i Appstore (iPhone) eller på Google Play (Android).