I dessa tider av corona, social distansering och karantän kan det vara skönt att bara luta sig tillbaka, ta fram popcornskålen och njuta av en bra film. Här tipsar vi om fem oförglömliga filmer för ..." /> 5 filmer för dig som älskar segling | På Kryss 5 filmer för dig som älskar segling | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

5 filmer för dig som älskar segling

31 mars, 2020 – 12.48 4 kommentarer
5 filmer för dig som älskar segling

I dessa tider av corona, social distansering och karantän kan det vara skönt att bara luta sig tillbaka, ta fram popcornskålen och njuta av en bra film. Här tipsar vi om fem oförglömliga filmer för dig som gillar segling.

Berättelsen om Pi
En filosofisk äventyrsberättelse om Pi Patel som överlever 227 dagar på Stilla havet som skeppsbruten. Men Pi är inte helt ensam på oceanen; ombord på livbåten befinner sig även en skräckinjagande bengalisk tiger som både utgör ett hot och en räddning. Filmen ställer stora och suggestiva frågor om verklighet och fantasi, om överlevnadsdrift och övertygelse samt om vilka berättelser som vi faktiskt vill tro på.

All is lost
Mitt ute på Indiska Oceanen vaknar en ensamseglare till det faktum att hans båt tar in vatten efter en kollision med en container. Allt teknisk utrustning är död, och framför honom väntar en våldsam storm. Trots att filmen nästan helt saknar dialog är det en gastkramande historia som håller tittaren i ett fast grepp.

Adrift
Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om Tami Oldham som överlevde en orkan i Stilla havet. Tami är ute och reser när hon möter seglaren Richard på Tahiti. Känslorna spirar och när han får ett erbjudande att segla en båt till San Diego följer hon med. Men till havs råkar de ut för en kraftig orkan och deras romantiska resa blir en kamp för överlevnad.

Master and Commander
Kapten Jack Aubreys skepp angrips plötsligt av en övermäktig napoleansk farkost. Trots fartygets omfattande skador och besättningens plågor sätter han segel mot en dramatisk och djärv jakt för att stoppa och tillfångata fienden. Ett uppdrag som kan avgöra en hel nations framtida öde eller förgöra Aubrey och hans besättning.

The Mercy
Den otroliga och sanna historien om amatörseglaren Donald Crowhurst och hans försök att vinna världens första solokappsegling jorden runt 1968. Med stöd av sin älskade familj, lättar Crowhurst ankar och ger sig av mot en våg av oöverstigliga utmaningar. Det blir början på en osannolik resa, som än idag är ett olöst mysterium.

4 kommentarer »