Här hittar du bästa strandhuggen i sommar. Vi listar fem krogar värda ett besök. Snart är det dags att lätta ankar igen. Efter en dag till sjöss kan det vara skönt att koppla av med god ..." /> 5 härliga krogpärlor i Göteborgs skärgård | På Kryss 5 härliga krogpärlor i Göteborgs skärgård | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

5 härliga krogpärlor i Göteborgs skärgård

9 mars, 2020 – 10.20 4 kommentarer
5 härliga krogpärlor i Göteborgs skärgård

Här hittar du bästa strandhuggen i sommar. Vi listar fem krogar värda ett besök.
Snart är det dags att lätta ankar igen. Efter en dag till sjöss kan det vara skönt att koppla av med god mat och dryck och bara njuta av skärgårdens alla dofter och ljud!

 • Brännö Värdshus
  I den gamla lotsbostaden och glashuspaviljongen står framför allt fisk och skaldjur på menyn. För den som hellre vill ta en fika i det charmiga kaféet finns goda smörgåsar och kaffebröd, allt bakat i det egna bageriet.
 • Isbolaget
  Längst ut på piren i Donsö hamn, mitt i Göteborgs södra skärgård, ligger Isbolaget inhyst i ett gammalt ishus för fiskebåtar med en inglasad uteservering. Här serveras rustik, enkel och vällagad mat med en magnifik havsutsikt som kuliss.
 • Knarrholmens Restaurang
  Lokalen och inredningen på Knarrholmens Restaurang påminner om öns historia med inslag av rost, drivved och hav. Menyn skiftar vecka till vecka efter vad säsongen har att erbjuda med fokus på vällagade, västkustinspirerade rätter.
 • Restaurang Björholmen
  På Restaurang Björholmen på Tjörn ligger tonvikten på fisk och skaldjur, men här finns också fräscha, vegetariska rätter och kött från djur som betat fritt. Allt är nyfångat, noga utvalt och skickligt tillagat.
 • Brännö Varv
  Här kombineras skärgårdens vackra vyer med ruffig varvsmiljö och i den lilla baren går det att beställa allt från räksmörgås till tacos och specialkomponerade cocktails. Härlig stämning och ultimat skärgårdskänsla utlovas!

4 kommentarer »

 • Ingegerd skriver:

  Byt ut Björholmen mot Styrsö Skäret som visserligen är dyr men maten är god. Ja då ligger alla krogarna i Göteborgs Södra skärgård. Eller varför inte en trevlig krog på Vrångö. Kom gärna med tips från Göteborgs Norra skärgård också. Men skilj på norra och södra så är det lättare att hitta dit.

 • Gunnar.brynolf skriver:

  Tidningen får såklart betalt av krogarna för att publicera ett gott omdöme om just deras krog. Precis som alla ”tester man gör på nya prylar på marknaden.

 • Johan skriver:

  Björholmen ligger väl inte i Göteborgs skärgård? I så fall är ju även Marstrand, Åstol och Klädesholmens en del av Gbg skärgård då de ligger närmare.

  Geografiskt brukar man dela upp Gbgs skärgård i Norra och Södra.

  Bra restauranger i Gbg norra skärgård är exempelvis Tullhuset och Franses på Hönö och Seaside på Björkö.

 • Stefan Jonvall skriver:

  Det var ett egendomligt urval. Rubriken i På Kryss anger Göteborgs skärgård. Det är ett vedertaget begrepp för Södra och Norra skärgården tillsammans.

  I Södra skärgården har man tappat bort Vrångö, där finns tre bra matställen men inget är nämnt.

  I Göteborgs Norra skärgård finns utmärkta matställen i flertalet hamnar, närmare tio stycken. Inget av dem är nämnt.
  Inget ont om Björholmens restaurang, men den ligger inte i Göteborgs skärgård.