Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel

TIPS: 7 långseglare som videobloggar

15 december, 2016 – 17.14 6 kommentarer

På Kryss tipsar om några av de populäraste videobloggarna bland långseglare just nu. Över 100 timmar seglarfilm på YouTube. En guldgruva för dig som älskar att drömma dig bort till varmare breddgrader. 

I takt med att tekniken utvecklas och internet blir snabbare är det allt fler långseglare som väljer att videoblogga om sina upplevelser i världen, eller vlogga som det också kallas. Här tipsar vi om några av de populäraste långseglarvloggarna just nu, och ett par svenska bubblare som är värda att hålla ett extra öga på framöver. Kanske hittar du din egen favorit.

 • SV Delos
  Ett gäng ungdomar som seglar runt jorden i en 53 fots Amel, just nu i Sydafrika. Två amerikanska killar och en svensk tjej i ordinarie besättning, resten kommer och går. Snabbt växande YouTube-kanal med 140 000 prenumeranter i skrivande stund. Nya avsnitt varannan vecka.
 • Sailing La Vagabonde
  För några år sedan köpte ett ungt australiensiskt par, Riley och Elayna, en 43 fots Beneteau i Italien för att segla jorden runt – utan några förkunskaper. Nu har de tagit sig till Nya Zeeland, och har längs vägen skaffat sig mer än 240 000 prenumeranter på YouTube.
 • White Spot Pirates
  En videoblogg om en ung tysk tjej, Nike, och hennes vedermödor att göra verklighet av långseglardrömmen. Nike seglar en 11 meters Reinke i aluminium, som hon köpte i Panama 2013. Sedan dess har hon bott ombord, och ömsom seglat ömsom renoverat sin båt. Nya avsnitt varje vecka.
 • Distant Shores TV
  Kanske inte störst i sociala medier, men föregångare till alla de andra. Kanadensiska Paul och Sheryl Shard har långseglat i snart 30 år och ligger bakom den populära tv-serien Distant Shores, som visats i över 50 länder och nu kan beställas på DVD. Inte bara underhållning, en hel del nyttigt också.
 • RAN Sailing
  Största svenska långseglarvloggen just nu. Kryssarklubbarna Johan Hammarlund och Malin Löf, som kastade loss från Malmö i januari 2016, har redan över 20 000 prenumeranter på YouTube. Just nu befinner de sig på Grenada i Karibien med sin S/Y Ran, en svenskbyggd Beason 40 i aluminium.
 • Ocean Around
  Ännu ett svenskt ungt par på långsegling. Linn och Gustav, som kastade loss i somras med sin Vagabond 31 Divina Remi, planerar också att videoblogga sig runt jorden. Åtta avsnitt har de hunnit göra så här långt. Just nu är de på väg över Atlanten, med kursen satt på Karibien.
 • F/S Moonwalker
  Listans bubblare. Skånepågen Adam Olofsson har alltid drömt om att starta ett innebandylag på en tropisk ö. I november kastade han loss med akterstuven full av innebandyutrustning. I besättningen finns även Adams kusin och farbror. Första avsnittet är bara några dagar gammalt, och skildrar slitet med att få båten klar inför avsegling.

De flesta videobloggarna på listan har en Patreon-sida som gör det möjligt för tittarna att visa sin uppskattning genom att skänka en valfri slant för varje nytt avsnitt som produceras. På så sätt bidrar man till att resan fortsätter och fler filmer spelas in. De populäraste videobloggarna tjänar tiotusentals kronor på varje avsnitt.

Följer du några andra seglare som videobloggar? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan.

Linda Hammarberg
redaktion@pakryss.se

, , , , , , , ,

6 kommentarer »