Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Andy och Mia till Göteborg

10 september, 2019 – 12.16 Ingen kommentar

Mia Karlssons och Andy Schells långfärder har de senaste två åren gått i de nordligaste öppna vattnen och på onsdag berättar de om äventyren hos Västkustkretsen i Göteborg.

Mia Karlsson och Andy Schell lever och jobbar på sina två segelbåtar Isbjörn och Icebear. Båtarnas namn är inte valda av en slump. Paret har ett stort intresse för Arktis och nordliga vatten där de har färdats under de två senaste åren. Förra året seglade Isbjörn från Sverige via Svalbard och Grönland till USA. I år seglade Icebear till östra Kanada och vände vid St Johns där Labradorströmmens kalla vatten dominerar klimatet.

Under några veckor befinner de sig i Sverige och har hunnit med ett föredrag i Stockholm. På onsdag besöker de Kryssarklubbens Västkustkrets med ett föredrag på Vita gaveln. De kommer att berätta om utmaningarna och upplevelserna från segling upp till norr om 80 grader nord och utanför sjökortet, snabba kast från öppet hav till issörja på några minuter. Plötsliga besök av isbjörnar och valrossar som är lika fascinerande som skrämmande. Grupper av vitvalar som syns på långt håll ner i de kristallklara djupen och en sol som aldrig går ner.

Andy har även podden On the wind som hittills sänt över 250 avsnitt och är den mest lyssnade podcasten i sitt slag. På Kryss-läsare har också lärt känna seglarparet, som också är Kryssarklubbare, när de berättade om sitt professionella liv till havs i På Kryss förra våren (nr 4, 2018).

Föredraget hålls på onsdag klockan 18.30–21 i VIta gaveln i Långedrag, Göteborg. Avgiften är 125 kronor.

LÄS MER: Mer information och anmälan till föredraget [ SXK Västkustkretsen ]

LÄS MER: Podden On the Wind

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar