Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Anna-Lena Elled ansluter till Team SCA

3 februari, 2015 – 12.35 Kommentarer inaktiverade för Anna-Lena Elled ansluter till Team SCA
Anna-Lena

Bild: Rick Tomlinson/Team SCA

För första gången på tretton år deltar en svensk kvinna i Volvo Ocean Race. Senast var det Anna Drouge, som seglade med Amer Sports Too i tävlingen 2001-2002. Nu är det Anna-Lena Elleds tur. Hon ansluter som Onboard Reporter i Team SCA på den fjärde sträckan i tävlingen. En utmaning som hon ser mycket fram emot.

– Jag har varit reserv som Onboard Reporter, jag har utbildats för jobbet både av Team SCA och Volvo Ocean Race och jag träningsseglade med båten och besättningen från New York över Atlanten till Lanzarote på Kanarieöarna, berättar hon.

– Jag är redo och jag vet vad jag ger mig in på.

Anna-Lena Elled är journalist och bor i Göteborg. I vanliga fall är hon chefredaktör för seglingstidningen Search Magazine, som hon startade med sin man 2007. Men nu ersätter hon alltså istället den amerikanska reportern Corinna Halloran i Team SCA på sträckan från Sanya till Auckland. Det är den fjärde etappen av Volvo Ocean Race och den startar den 8 februari.

– Team SCA är på flera sätt ganska unikt i tävlingen. Upplägget i vår trupp gör det möjligt att rotera vilka som är med ombord och rollen som Onboard Reporter fungerar likadant, säger lagets skeppare Sam Davies.

– Anna-Lena har varit en del av laget sedan juni förra året och vi är glada för att hon kommer med oss.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, , ,