Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

App: Europe HD

12 mars, 2014 – 23.13 Kommentarer inaktiverade för App: Europe HD

dump_navionicsNavionics bjuder på mycket sjökort för en rimlig kostnad när hela Europas kort (utom UK och Danmark) följer med i priset.

Den vanligaste nackdel som nämns när det gäller Navionics sjökort är att en del vital information, som djup på grund, alla prickar och ibland hela skär, inte dyker upp om man inte zoomar in kraftigt – lätt att missa om man inte jobbar mycket aktivt med kortet.

Bakgrunden lär vara att företaget, som är italienskt, inte tog höjd för så komplicerade skärgårdar som Sverige har. Italien och Medelhavet i gemen har mycket få grund och enkel navigation. Därför behövde heller inte de digitala sjökorten för Medelhavet klara så mycket.

Men Sverige och Norden är en viktig marknad och det verkar som företaget nu har lyssnat på de många synpunkterna som vi haft här uppe …

Vårens nyhet att appen ska göras om ordentligt och gå ifrån de egenritade strandkonturerna och i stället använda Sjöfartsverkets S-57 databas. Ännu i mars är detta inte kunnat testas, men denna sida kommer att uppdateras så fort vi sett dessa i verkligeheten och kan göra ett rättvisande test.

Sammanfattning: Uppdateringstestet klarar appen utmärkt, och är en av de appar som uppdateras oftast, senast just nu när jag skriver detta med 185 Mb.

För 469 kr får man bara Sverige/Östersjön när man uppdaterar, vill man uppdatera alla de sjökort man ursprungligen köpte får man numera lägga 1 666 kr. Ett alternativ är att att logga in med ett annat konto och köpa en helt ny app och då får man uppdateringarna för hela Europa igen – krångligt visst!

+ Hydrographicas kort ingår.

+ Stort täckningsområde, med hela Europa utom Danmark och UK.

+ Egna strandlinjer från flygfoto

+ Bra trackfunktion

– Använder inte symboler från Kort 1

– Extremt stor kontrast och inget nattläge

– Vid uppdatering ingår inte hela Europa, ska hela paketet uppdateras är kostnaden hela 1 666 kr

Pris app: 469 kr
Pris uppdatering: 469 kr/1 666 kr