Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

App om gästhamnar

22 mars, 2012 – 13.10 Kommentarer inaktiverade för App om gästhamnar

Gästhamnsguiden lanserar en app (miniprogram till smarta mobiltelefoner och läsplattor) som informerar vilka gästhamnar som finns i din närhet och som visas på en satellitkarta – med fakta som antal gästplatser och pris förutom att den talar om hur långt du har dit från den plats där du just då befinner dig.

Själva appen kostar inget men laddar ner annonser över mobilnätet. Du kan också lägga in egna tips och vad du tycker om hamnarna.

Så här skriver Gästhamnsguiden i ett pressmeddelande:

Appen som heter Gästhamnsguiden i App Store finns både för Iphone och Android och kan laddas ner helt gratis. Appen är en sökfunktion som på ett smart sätt underlättar för båtfolk som söker gästhamnar och naturhamnar.

I din mobil ser du via appen din position – var du befinner dig med din båt – på satellitkarta samt alla gästhamnar inom 30 sjömils radie. Du klickar på den hamn du är intresserad av och får upp alla fakta om hamnen, avstånd till hamnen, samt bilder på hamnen. Du kan även zooma in på hamnen för att se bryggor, hur du angör hamnen m m.

Du kan också söka och hitta naturhamnar, samt enkelt ta bild på en  naturhamn och tipsa andra båtvänner. Kamerafunktionen som är enkel har även en funktion som översätter gps-koordinater till longitud och latitud på naturhamnen automatiskt.

För mera info: www.gasthamnsguiden.se

Ingen kommentar »

1 Pingbacks »