Den stora nyheten från Beneteau, åtminstone på segelsidan, är Oceanis 40.1. Tillverkaren själv framhäver främst hur de har lyckats skapa stora utrymmen under däck, på motsvarande sätt som hos Bavaria C38. Oceanis 40.1 går att få ..." /> Årets stora nyhet från Beneteau | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Årets stora nyhet från Beneteau | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Årets stora nyhet från Beneteau

6 april 2021 – 12:51 2 kommentarer
Årets stora nyhet från Beneteau

Den stora nyheten från Beneteau, åtminstone på segelsidan, är Oceanis 40.1. Tillverkaren själv framhäver främst hur de har lyckats skapa stora utrymmen under däck, på motsvarande sätt som hos Bavaria C38.

Oceanis 40.1 går att få med upp till fyra hytter och två toaletter med dusch. Och sängen i ägarhytten har utrymmen på båda sidor – ovanligt i den här storleksklassen. Pentryt är C-format och placerat längs babordssidan i salongen.

Sittbrunnen med de två rattarna ser väldisponerad ut och har ett rejält bord som även rymmer en livflotte. Som många nya båtar har Oceanis 40.1 också en väl tilltagen nedfällbar badbrygga.

Seglingsmässigt lär det breda skrovet, med förhållandevis lite volym under vattnet, göra båten snabb på undanvindar, men rimligen inte lika pigg på kryssen – förvisso en egenskap den delar med många moderna båtar. Hur som helst tyder mycket på att Oceanis 40.1 inte bara är bekväm att bo på, utan också ett nöje att segla.

Längd: 12,87 m

Skrovlängd: 11,99 m

Bredd: 4,18 m

Vikt: 8 180 kg

Djup: 2,17/1,68 m

Höjd: 18,33/18,78 m

Bränsletank: 195 l

Färskvatten: 565 l

Motor: 45 hk

Kabiner: 2/3/4

2 kommentarer »

  • Tomas Källroos skriver:

    Utvändigt ser båten väldigt bra ut, modern och till och med snygg, kanske den snyggaste av alla i denna kategori enligt mig, men jag gillar inte sittpositionen för rorsman, det ser ut som man sitter alldeles för lågt och trångt, en modern båt för över 3 miljoner och då behöva sitta med knäna i bröstet eller knäna i ratten känns hel fel.

  • Jakob skriver:

    Bästa kommentaren om Oceanis 40.1 jag hittat kommer från Sailmagazin som i sin motivering om varför båten vann deras pris ”Best boat 2021” skrev citat:

    Bottom line: the Oceanis 40.1 is an outstanding boat in the truest sense of the word—comfortable, great for entertaining and also a heck of a lot of fun to sail :)

    Se all vinnarna och läs hela artikeln här: https://www.sailmagazine.com/boats/best-boats-2021