Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Barn- och barnbarnseskadrar till Limfjorden

16 november, 2013 – 01.02 En kommentar

foto_anette_marlingVästkustkretsens barn- och barnbarnseskadrar gick till Limfjorden i år. Det blev två lyckade eskadrar.

Eskadern fulltecknades snabbt och en dubblering ordnades lite senare med en veckas förskjutning. En av eskadrarna leddes av Annethe och Inge Andersson. Med på eskadern fanns 20 barn och ungdomar mellan 5 och 16 år, fördelade på 9 båtar. De vuxna var mellan 30 och 70 år. Färden gick från Läsö via Säby till Lemvig, med delmål Hou och Aalborg, Lögstör och Skive med flera ställen under nästan 14 dagar. I Aalborg besöktes zoo. Mycket bad och vilodagar planerades in. Om vädret varit dåligt var planen att besöka badhus, som det finns gott om längs Limfjorden. En stjärnankring genomfördes. Barnen fann varandra snabbt på eskadern. Några hade redan träffats och lekt vid förträffen i april.

Inge berättar att det är kö till barneskadrarna. De har intresseanmälningar redan nu till sommaren 2014. Det spelar ingen roll vart nästa års eskader ska gå.

– Hur kan man få igång barneskadrar i fler kretsar runt om i landet, undrar jag.

– Det gäller att komma igång, säger Inge. Sedan sprider det sig som ringar på vattnet. Den bästa reklamen är en lyckad barneskader.

Det är dock svårt att behålla ungdomarna i Svenska Kryssarklubben när de växer upp, tycker Inge. Många av dagens ungdomar vill inte binda upp kapital i en båt. Det är så mycket annat som lockar. Dock kan sådana här minnen göra att intresset för båtlivet kvarstår.

 

/Lotta Lanne

En kommentar »

  • Kent Danielsson skriver:

    Hej!
    Ett trevligt arrangemang som kan stimulera ungdomarnas intresse för båtlivet. Öresundskretsen hade sommaren som gick ett liknande arrangemang inplanerat. Tyvärr blev det inte av p g a för få anmälningar. Men vi gör ett nytt försök 2014.
    Kent D