Att hålla eller vara på en schysst båt eller yacht-fest är något av en dröm för alla. En bra sommardag i goda vänners lag med havsbris, solsken och trevlig musik. God mat och dryck på ..." /> Bästa tipsen för en båt/yacht party | På Kryss Bästa tipsen för en båt/yacht party | På Kryss
Hem » Annons

Annons

Bästa tipsen för en båt/yacht party

12 augusti, 2022 – 17.57 Kommentarer inaktiverade för Bästa tipsen för en båt/yacht party
omar-eagle-clarke-zk_6h5I4T5Q-unsplash

Att hålla eller vara på en schysst båt eller yacht-fest är något av en dröm för alla. En bra sommardag i goda vänners lag med havsbris, solsken och trevlig musik. God mat och dryck på det samt trevligt sällskap. Vem kan egentligen begära något mer?

Men det finns också en hel del som kan gå fel om man inte planerar det hela väl. Regn och sämre väder är svårt att värja sig mot i Sverige, även mitt under högsommar. Men man kan ändå tänka på några andra saker som gör att turen blir lyckad.

Vilka saker bör man tänka på för att få till en bra båtfest?

Som alltid är god planering nyckeln till allt. Här listar vi några tips som du bör ha i åtanke när det är dags att börja planera för festen.

Några saker att tänka på:

 • Välj en bra dag för din båtfest, en dag då många kommer kunna komma
 • Se till att gästlistan är genomtänkt, är barn/respektive/familjer välkomna?
 • Planera mat och dryck och hur den ska levereras/tillagas
 • Ska det var DJ eller högtalare med musik från någons mobil?
 • Ordna lekar/aktiviteter som passar alla
 • Tidsmässigt, se till att gästerna vet när det börjar och hur länge det väntas hålla på

Medan du väntar på ditt sällskap, slå dig ner och spela Casumo Casino Sverige i lugn och ro innan festen drar igång.

Se till att båten är på plats

Det kan låta som ett skämt. Men ingen båt eller yacht, ingen fest. Har du inte en egen båt så se till att vara ute i god tid med att hyra. Delar du båt med grannar eller vänner, se till att göra upp i god tid innan att det är du som ska ha båten datumet för din fest. Det är ingen bra idé att börja skicka ut inbjudningar om du sedan måste ringa runt till alla och ändra datum för att båten du tänkt använda inte är disponibel.

Sedan är det bara att börja planera. Och se till att göra det bra. Tänk igenom gästlistan så att det blir bra och se till att alla är medvetna om den. Ska barn få vara med eller ska det bli en vuxenfest med dricka sent in på småtimmarna? Är det en fest för kollegorna, ska i så fall respektive få komma? Att ha en bra gästlista är den viktigaste punkten av alla. När du har satt den blir nämligen resten mycket lättare att planera.

Som mat och dryck, vad för olika typer av lekar/aktiviteter som du kan ha om du vill ha några. Samt om du ska bjuda på allt eller om det är försäljning på båten, i så fall är det bra att känna till dina gästers prisvanor. Det enda man inte helt kan planera är vädret, men se till att ordna så att ni kan vara inne. Ta med någon slags presenning eller ha en plan B vart ni kan ta vägen med båten för att fortsätta festen ifall det börjar regna kraftigt.

Skriv en punktlista och glöm inte detta:

 • Välj en strategiskt bra dag, när många kommer kunna
 • Beställ mat och dricka så det räcker till alla
 • Se till att gästlistan är utformad så att alla har trevligt
 • Ha lekar/aktiviteter som passar alla gäster
 • Ha plan B för regn, så ni fortfarande kan vara på båten

,