Idag finns ett hyggligt utbud på marknaden av elbåtar och elmotorer. De är dock dyra och det går därför långsamt att få ut dem till konsumenterna och på sjön. Svenska Kryssarklubbens tidning På Kryss går ..." /> Båtarna som går med strömmen | På Kryss Båtarna som går med strömmen | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Båtarna som går med strömmen

27 mars, 2020 – 13.07 Kommentarer inaktiverade för Båtarna som går med strömmen
Båtarna som går med strömmen

Idag finns ett hyggligt utbud på marknaden av elbåtar och elmotorer. De är dock dyra och det går därför långsamt att få ut dem till konsumenterna och på sjön. Svenska Kryssarklubbens tidning På Kryss går i sitt senaste nummer igenom marknaden för elbåtar.

Bränselkostnaden för en elbåt är bara några kronor per sjömil, jämfört med kanske 30-40 kronor för motsvarande fossildrivna motorbåtar. Underhållet för en eldriven motor är också enklare och billigare eftersom den tekniska konstruktionen är enklare än en förbränningsmotor. Dessutom är, så klart, en eldriven båt miljövänlig.

Ändå är det få av fritidsbåtarna idag som syns på sjön som drivs av el. Priset är en förklaring en annan är räckvidden.

Läs mer i tidningen.

 

Om Svenska Kryssarklubben:
Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.
www.sxk.se