Hem » Läsvärt

Läsvärt

Båtliv –  en nationell insamling av båtminnen

12 maj, 2020 – 12.58 Ingen kommentar
Båtliv –  en nationell insamling av båtminnen

Det nationella Fritidsbåtsmuseet i Härnösand, i samarbete med Västernorrlands museum, vill undersöka varför båtlivet är så attraktivt för så många.

Oavsett vilken farkost du färdas i på sjön ger det upplevelser för livet på ett sätt som få andra fritidsaktiviteter gör. Men vad är det egentligen som gör att vi spenderar timmar och dagar av förberedelser inför båtsäsongen? Vad är det som gör båtlivet så attraktivt?

Det är något nationella Fritidsbåtsmuseet i Härnösand, i samarbete med Västernorrlands museum, vill ta reda på.

Genom en rad frågor, öppna för alla att besvara, vill museerna lyfta upplevelser av båtliv, oro och utmaningar, men också drömmar och härliga och/eller utmanande minnen till sjöss. Alla inskickade bidrag sparas för framtida generationer och blir viktig kunskap om fritids- och friluftsliv i vår tid och inte minst om det maritima kulturarvet.

Här kan du dela med dig av dina erfarenheter och berättelser om båtliv.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

casinoutansvensklicens.co