Det nationella Fritidsbåtsmuseet i Härnösand, i samarbete med Västernorrlands museum, vill undersöka varför båtlivet är så attraktivt för så många. Oavsett vilken farkost du färdas i på sjön ger det upplevelser för livet på ett ..." /> Båtliv – en nationell insamling av båtminnen | På Kryss Båtliv – en nationell insamling av båtminnen | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Båtliv –  en nationell insamling av båtminnen

12 maj, 2020 – 12.58 Kommentarer inaktiverade för Båtliv –  en nationell insamling av båtminnen
Båtliv –  en nationell insamling av båtminnen

Det nationella Fritidsbåtsmuseet i Härnösand, i samarbete med Västernorrlands museum, vill undersöka varför båtlivet är så attraktivt för så många.

Oavsett vilken farkost du färdas i på sjön ger det upplevelser för livet på ett sätt som få andra fritidsaktiviteter gör. Men vad är det egentligen som gör att vi spenderar timmar och dagar av förberedelser inför båtsäsongen? Vad är det som gör båtlivet så attraktivt?

Det är något nationella Fritidsbåtsmuseet i Härnösand, i samarbete med Västernorrlands museum, vill ta reda på.

Genom en rad frågor, öppna för alla att besvara, vill museerna lyfta upplevelser av båtliv, oro och utmaningar, men också drömmar och härliga och/eller utmanande minnen till sjöss. Alla inskickade bidrag sparas för framtida generationer och blir viktig kunskap om fritids- och friluftsliv i vår tid och inte minst om det maritima kulturarvet.

Här kan du dela med dig av dina erfarenheter och berättelser om båtliv.