Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Båtlivet i Gävle har problem

13 maj, 2010 – 10.00 Kommentarer inaktiverade för Båtlivet i Gävle har problem

Briggen Gerda riskerar att försvinna från Gävle. Den har körts på grund tre gånger och dragit på sig skulder för fyra miljoner kronor. Därmed har den ideella föreningen gått i konkurs.

Man försöker nu få behålla fartyget vid kaj i Gävle. Kommunstyrelsen är enig över blockgränserna om att inte stötta föreningen med en enda krona. Det finns dock fortfarande en chans att behålla Gerda i Gävle, men den blir allt mindre.

Gävle kommun har tagit fram en ny slogan, ”välkommen ombord”, för att profilera Gävle som en sjöfartsstad. En slogan som kostat kommunens skattebetalare 221 000 kronor men är uppskattad av få. Kommunen vill också göra en gästhamn i centrala staden, men ovanför de två låga broar som byggt över hamnen vilket skulle stoppa alla segelbåtar.

Hamnen uppges just nu vara synnerligen oattraktiv att besöka med fritidsbåt, med en besökande båt som lär har liknat hamnen vid en hamn från Sovjetunionens era. Men föreningslivet med bland annat Kryssarklubbens Eggegrundskrets har varit tveksam till samarbete eftersom projektledningen från kommunen varit obefintlig med det kanske blir en förbättring snart, säger kretsens ordförande Mats Jacobsson, efter att ha fått signaler att arbetet möjligen återupptas.