Erik Busck från Saltsjöbaden är ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Han belönas med ett stipendium på 20 000 kr, som delades ut på båtmässan Allt för sjön i Stockholm 10 mars. Erik, 18 år, går naturvetenskaplig linje på ..." /> Båtlivets Unga Hjälte 2023 | På Kryss Båtlivets Unga Hjälte 2023 | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Båtlivets Unga Hjälte 2023

11 april, 2023 – 09.34 Ingen kommentar
Båtlivets Unga Hjälte 2023

Erik Busck från Saltsjöbaden är ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Han belönas med ett stipendium på 20 000 kr, som delades ut på båtmässan Allt för sjön i Stockholm 10 mars.

Erik, 18 år, går naturvetenskaplig linje på gymnasiet och planerar att bli läkare. Han har en egen Maxi 77, och är också seglingsinstruktör. Erik är medlem i Sotefjordens Segelsällskap på Västkusten eftersom han tillbringar somrarna i Bovallstrand och jobbar även på en seglarskola i Hunnebostrand. Dessutom är han medlem i Vikingarnas Segelsällskap i Stockholm.

Erik blev nominerad efter en händelse där han räddade en flicka som hade drivit ut på sjön med sin kajak. Erik, som stod på en brygga 100 meter bort, såg vad som hände och kunde trots höga vågor och ström rädda henne. I dag är de båda dessutom ett par.

– Det är självklart att hjälpa till när man är ute på sjön. Jag är otroligt tacksam för det fina stipendiet som är en stor ära för mig, säger Erik.

Pengarna ska främst användas för att rusta upp Eriks egen båt.

– Jag tänker köpa en sprayhood och ett nytt storsegel till min Maxi 77, säger Erik.

Båtlivets Unga Hjältar

Stipendiet Båtlivets Unga Hjältar delas ut i samarbete mellan International Färg AB och tidningen Båtliv (Svenska Båtunionen), Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben. Stipendiesumman är 20 000 kr.

Juryns motivering:

”Erik Busck är en båtälskare som inte tvekar när det gäller att ställa upp för andra på sjön. Med ett gott humör och hjälpsamhet är han en förebild.”

Bildtext: Fr. v. Richard Johansson, International Färg AB, Erik Busck och kappseglaren Vilma Bobeck.

Bild: Svenska Båtunionen
 

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar