Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Båtmässan 2016 öppnar idag

6 februari, 2016 – 07.19 Kommentarer inaktiverade för Båtmässan 2016 öppnar idag

Båtmässan1Idag öppnar Båtmässan för 57:e gången i Svenska Mässan regi i Göteborg. På årets mässa visas 473 båtar och farkoster, ett sjuttiotal fler än 2015. Ett 30-tal världs- och Skandinavienpremiärer finns på plats. Nya varumärken för den svenska marknaden lanseras och mässan fylls av fascinerande föredrag och massor av aktiviteter.

Båtmässan 2016 har lockat 308 utställare och den totala ytan är över 30 000 kvadratmeter. Mässhallarna är fyllda med allt vad som båtlivet kan erbjuda. Mässans utställare fortsätter att lanserar båtnyheter. Ett 15-tal världspremiärer och lika många Skandinavienpremiärer finns i mässhallarna. Mässan största motorbåt är en Princess och största segelbåten är en J/112 som har Skandinavienpremiär på Båtmässan.

Veteranbåtshallen, en av mässans mest uppskattade fylls som vanligt upp ett skönheter av äldre snitt. Även på andra platser på mässan hittar vi båtar av äldre typ, om än nybyggda. I A-hallen och inte minst i C-hallen där en helt ny Stjärnbåt visas upp av dess stolte ägare.

”Förverkliga dina drömmar” blir fortsatt temat på scenen. Varje dag berättar kända och okända personer om sina drömmars förverkligande. Scenprogrammet rivstartar på lördagen med bara ett tema – segling. I samarbete med BLUR och Search Magazinetar Anna-Karin S. Öjerskog oss med på en resa som innefattar Volvo Ocean Race, OS i Rio, Match Racing och seglingsäventyr. Sen fortsätter veckan med profiler som Oscar Kihlborg (äventyrare), Anders Olsson (simmare och paraolympier), Claes ”Svartzonker” Claesson (sportfiskeprofil), familjen Hammarberg (Familjer på äventyr) m fl.

Partner till Båtmässan är i år Atlantica Båtförsäkringar som startar sitt 100-års jubileumsår på Båtmässan. I sin monter visar Atlantica båtlivet då (1916) och nu (2016). Samarbetet med Audi Göteborg fortsätter och speciella insatser göras för att lyfta det trailerbara båtlivet.

Aktivitetshallen fylls med massor av prova-på-aktiviteter. Ännu större prova-på-pool, surfsimulator, segelbåtsbassäng och Restaurang Gästhamnen.

I C-hallen finns ett antal jollar samlade. Med fyra OS-jollar i spetsen hittar vi också 505, trissjollar, RS Aero och RS Quest (Skandinavienpremiär) och andra jollar.505-Förbundet och Båtmässan fortsätter sitt samarbete och kommer ge två personer möjlighet att segla VM i England i sommar. I anslutning till Jolletorget finns också en helt nybyggd Stjärnbåt och en J/112 som har Skandinavienpremiär på Båtmässan i Göteborg.

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,