Hem » Nyheter, Ombord

Nyheter   Ombord

Båtmässan har öppnat

1 mars, 2013 – 15.13 Kommentarer inaktiverade för Båtmässan har öppnat

Idag öppnar båtmässan i Älvsjö. Utanför hallarna är det nästan vår och förhoppningarna från både utställare och besökare är att båtlivet ska få en uppgång igen efter flera år av kräftgång.

Med en hall mindre och mycket breda gångar ger mässan intrycket av att vara mindre än på mycket länge. Men det sägs vara troligt att båtförsäljningen är svagt på väg upp igen. Jag brukar bedöma mässan kvalitet efter antal större segelbåtar som ställs ut och det är drygt 20 stycken större segelbåtar vilket definitivt är ett uppsving sedan förra året.

Gångarna är bredare och upplägget lite annorlunda, men det ger en ganska trevlig känsla när inte fokus ligger i samma omfattning på att sälja. Även Göteborgsmässan hade färre utställare men lade in flera små scener med talare som gjorde att man kunde hitta mycket information.

Vill du träffa mig eller klubbredaktör Lotta Lanne finns det möjligheter i helgen eller på eftermiddagarna under veckan. I Kryssarklubbens monter finns en minimal redaktion, där vi bland annat kommer att ha möjlighet intervjua de ungdomar som vill bli ungdomsreportrar i sommar.

Micke, chefred