Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Båtproducent vill se fler tjejer bakom ratten

18 februari, 2015 – 13.10 Kommentarer inaktiverade för Båtproducent vill se fler tjejer bakom ratten

AlukinbåtPå Kryss har tidigare skrivit om Svedeas båtlivsundersökning, som visade att majoriteten av de svenska båtförarna är män. Av de män som svarat på enkäten uppger åtta av tio att de själva styr båten. Motsvarande siffra bland kvinnorna var två av tio. Med målet att uppmuntra fler kvinnor att ta kommandot inledde Alukin aluminiumbåtar under föregående år ett samarbete med Sjöklar Kustakademi.

– Undersökning bekräftar vår upplevelse av hur det generellt sett ser ut där ute och ärligt talat inte minst i min familj. Det finns många skickliga kvinnliga båtförare men majoriteten av dem som oftast kör båten är män. Själv står jag ofta tillbaks och tar inte för mig tillräckligt ofta, erkänner Maria Nikula på Alukin aluminiumbåtar.

Redan förra året började man på Alukin aluminiumbåtar kika på detta fenomen och inledde då ett samarbete med Sjöklar Kustakademi med ambitionen att engagera fler kvinnor att ta plats bakom ratten.

– Vi tycker inte bara det vore roligt, det främjar också säkerheten om fler familjemedlemmar, tjejer som killar, kan behärska båten i alla väder och sammanhang, säger Maria Nikula.

– Det kan hända saker på sjön och övning ger alltid färdighet därför tycker jag det vore bra om tjejerna tog kommandot bakom ratten lite oftare.

Samarbetet med Sjöklar Kustakademi har resulterat i ett skräddarsytt erbjudande till nya och befintliga båtkunder. På båtmässan Allt för sjön i Stockholm, som inleds nästa vecka, kommer man i Alukins monter att berätta mer om samarbetet och hur man aktivt vill verka för att alla i familjen ska bli lika skickliga och säkra båtförare.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, ,