Drömmer du som kvinna om att ta över rodret nästa sommar? Bli mer självsäker på sjön med hjälp av Båtstipendiet – nu är försäkringsbolaget Svedeas ansökan för 2022 öppen. Svedea vill att fler kvinnor ska få ..." /> Båtstipendiet – för kvinnor i båtlivet | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Båtstipendiet – för kvinnor i båtlivet | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Båtstipendiet – för kvinnor i båtlivet

7 december 2021 – 11:44 Kommentarer inaktiverade för Båtstipendiet – för kvinnor i båtlivet
Bild: Adobe NDABCREATIVITY

Drömmer du som kvinna om att ta över rodret nästa sommar? Bli mer självsäker på sjön med hjälp av Båtstipendiet – nu är försäkringsbolaget Svedeas ansökan för 2022 öppen.

Svedea vill att fler kvinnor ska få chansen att uppleva hur roligt det är att köra båt. I dag är båtlivet till stor del ojämställt och kvinnor är kraftigt underrepresenterade som skeppare. Båtstipendiet är ett initiativ för att uppmuntra fler kvinnor att ta plats bakom rodret.

Sedan 2015 får varje år åtta kvinnor chansen att bli mer självsäkra båtförare genom att gå en kostnadsfri manövreringskurs. Under en helg i maj får deltagarna bland annat öva på att framföra båten i hög fart, tilläggning och navigering tillsammans i en tillåtande och positiv grupp. Vid helgens slut finns möjlighet att ta NFB:s manöverintyg för högfartsbåt.

Klicka här för att komma till ansökan