Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Båttjuvar greps på bar gärning

8 juni, 2017 – 14.55 En kommentar

Två unga män rörde sig mellan flera båtar i småbåtshamnen i Höganäs på nationaldagsmorgonen. Några timmar senare greps de efter i en stulen sjumeters motorbåt utanför Helsingborg.

Ett vittne larmade polisen om misstänkta båttjuvar i småbåtshamnen i Höganäs vid femtiden på tisdagsmorgonen. Innan polisen hann fram hade de unga männen startat en Sea Ray Sundancer och styrde söderut i Öresund. Polispatrullen följde efter på land och larmade kustbevakningen som skickade en tolvmeters rib, KBV 474, från Malmö. De misstänkta båttjuvarna svängde in till Nordhamnen i Helsingborg, men vände när de såg att det fanns poliser på plats. Inne i hamnen var de nära att kollidera med en förtöjd båt, enligt polisen.

De misstänkta tjuvarna lämnades över till polis i Råå. BILD: Kustbevakningen

De misstänkta tjuvarna lämnades över till polis i Råå. BILD: Kustbevakningen

När motorbåten sedan styrde söderut igen dröjde det inte länge förrän kustbevakarna hade hunnit ifatt. De misstänkta tjuvarna körde vidare trots blåljus och sirensignaler från KBV 474 och kustbevakarna valde då att preja och borda båten. De misstänkta, 22 och 25 år gamla, och den stulna Sundancern togs in till hamnen i Råå där männen fördes till förhör av polis.

I mitten av maj greps två tjuvar som stal en motorbåt i Landskrona och bogserade den med sina vattenskotrar över till danska sidan. Även den gången hade vittnen larmat polisen och dansk polis grep männen och återförde båten.

KBV 474 är en av Kustbevakningens höghastighetsbåtar.

KBV 474 är en av Kustbevakningens höghastighetsbåtar.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, ,

En kommentar »

  • Tor Melin skriver:

    Det är sällan man kan hitta de skyldiga. En liga med mycket stöldgods från olika båtar avslöjades förra säsongen i Småland. De dömdes till villkorligt fängelse och utvisning. I praktiken således ingen påföljd.