Hem » Nyheter

Nyheter

Dokumentär om norska Berserk sänds trots protester

18 januari, 2012 – 13.44 Kommentarer inaktiverade för Dokumentär om norska Berserk sänds trots protester

I februari förra året försvann Jarle Andhøys båt Berserk vid Rosshavet i Antarktis och tre besättningsmedlemmar omkom. Två av familjerna till de omkomna vill stoppa tv-dokumentären men den börjar sändas i morgon torsdag på TVNorge (kommersiell kanal) enligt beslut av Olso Tingrätt.

Berserk var en kraftig stålbåt som den 22 februari 2011 började sända nödsignaler. Ett fartyg som fanns i närheten begav sig till platsen men hittade bara en skadad livflotte och lite vrakdelar. Inga spår efter båt eller besättning, som misstänks ha gått på ett isberg och sedan sjunkit. Läs mer i en tidigare notis.

Jarle och en 18-årig besättningsman, Samuel Massie, befann sig i land på väg till sydpolen på fyrhjulingar, men utan de tillstånd som krävs från Norsk Polarinstitutt för att få befinna sig i området vare sig med båt eller motorcyklar. Jarle fick också böta 25 000 kronor för detta.

Programmen kan troligen gå att betala för att se enligt TVNorges hemsida. Premiär torsdag 19.30 och sedan 9 delar, där den sista är mer av dokumentär om händelserna.