Den 21–22 augusti öppnar många av Sveriges fyrar för besök. Här kan du lära dig mer om hur livet såg ut på fyrarna förr i tiden. För 19:e gången anordnar Svenska Fyrsällskapet tillsammans med de lokala ..." /> Besök en fyr i helgen | På Kryss Besök en fyr i helgen – På Kryss
Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Besök en fyr i helgen

17 augusti, 2021 – 10.27 Ingen kommentar
Bild: Adobe Hans Baath

Den 21–22 augusti öppnar många av Sveriges fyrar för besök. Här kan du lära dig mer om hur livet såg ut på fyrarna förr i tiden.

För 19:e gången anordnar Svenska Fyrsällskapet tillsammans med de lokala fyrarna Internationella fyrdagarna. Syftet är att ge kunskap om det liv som levdes på fyrplatser runt om i Sverige förr i tiden, berätta om tekniken som var sin tids högteknologi samt ge besökarna en härlig dag i naturen.

– Livet på fyrarna förr i tiden är främmande från livet idag. Det var ett hårt och ofta isolerat arbete med en liten grupp människor, säger Tommy Öberg som är samordnare för fyrdagarna på Svenska Fyrsällskapet.

Omkring 40 fyrar kommer hålla öppet i helget. Eftersom den mesta aktiviteten sker utomhus så kan smittspridningen förhoppningsvis kontrolleras. Svenska Fyrsällskapet ser främst risker för smittspridning inne i fyrarna, och alla fyrvisare uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

På Svenska Fyrsällskapets webbplats https://fyr.org/aktiviteter/internationella-fyrdagen.html finns information om öppettider under fyrdagarna. Observera att för vissa fyrar gäller andra datum.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar