Hem » Nyheter

Nyheter

Best of På Kryss-videoklipp 2017

26 december, 2017 – 11.00 En kommentar

Bland På Kryss videoklipp från året dominerar en dramatisk avslutning på kvällsseglingen utanför Redonco Beach i Los Angeles. Utan utombordare lyckas besättningen inte undvika piren i lä. Sven Yrvinds senaste sjösättning är också populär liksom långseglarfamiljen Vebers videoserie med tips till långseglaren:

 

RODER_1


Tidigt under hösten berättade vi om Sven Yrvind planerade sjösättning av sin senaste båt Exlex. Med båten ska Yrvind segla till Nya Zeeland under 2018. Men skulle blyballasten räcka för att göra båten självrätande?

Sven Yrvind sjösätter Exlex [pakryss.se 30 Juli 2017]

 

 

 

 

 

RODER_1

 

Hur ska man komma iväg och hur funkar det med skola för barnen? Under hösten har vi kunnat följa barnfamiljen Vebers resa runt Atlanten till Karibien i en serie videoklipp med svar på de vanligaste frågorna om långfärdssegling för familjen.

Familjen Webers kom iväg-tips [pakryss.se 23 September 2017]

 

 

 

 


brytandevag

För att minska vikten inför den lekfulla kvällskappseglingen lämnades utombordaren på bryggan. Men när Martin 242:an skulle hitta in mellan pirarna klarade besättningen inte att hålla höjd. Med piren i lä gällde det att kryssa tillbaka för att undvika de brytande vågorna, men besättningen klarade inte utmaningen. Som tur var skadades ingen allvarligt.

Risken med brytande våg [pakryss.se 1 april 2017]

 

Maja Söderström Hjelm
redaktionen@pakryss.se

 

En kommentar »

  • Martin Strömblad skriver:

    De seglar ju inte, de ligger och driver med en fladdrande fock. Då går det inte att ta någon höjd.