Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Boken Kasta loss! söker författare

14 juni, 2016 – 10.58 En kommentar

Dags att förverkliga dina författardrömmar? Nästa år ges boken Kasta loss! ut lagom till bokmässan i Göteborg. Redaktionen för boken söker nu författare som vill dela med sig av berättelser från havet.

Segling

Har du en bra historia som du vill se tryckt i en bok? Bokanjärerna söker nu författare till antologin Kasta loss! som ges ut nästa år.

Föreningen Bokanjärerna ger ut antologier om livet till sjöss med jämna mellanrum. Sjöfarten har varit gemensam nämnare för berättelserna i de tre tidigare antologierna som getts ut sedan 2009. Men i år bjuder redaktionen även in berättelser från fritidsseglatser och skutäventyr.
”Alla bidrag är tillåtna så länge de utspelar sig på de sju haven. Gärna i modern tid. Men även berättelser från historien och framtiden ingår i urvalet för tävlingen,” skriver redaktionen i inbjudan till bidrag till boken.

Berättelserna får inte var längre än 12 000 tecken och ska mejlas till rolfostrom@hotmail.com senast den 28 februari 2017. Manuset ska bifogas som word-fil och en separat fil med författarens namn, adress, telefonnummer och e-mailadress ska bifogas. Lektörerna som sedan väljer ut de bidrag som ska publiceras i boken kommer inte att veta vem som skrivit respektive manus.

Bokanjärerna är en förening med ”ändamål att uppmuntra och stödja dem som ägnar sig åt sjölivs-skildringar i bokform, fotografiskt, journalistiskt och inom andra kulturyttringar.” Reidar Jönsson, författare till boken Mitt liv som hund, är en av grundarna.

Mer information om antologin finns på föreningens hemsida.

LÄNK: Föreningen Bokanjärerna

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

 

En kommentar »