Monica Lindman från Göteborg är kryssarklubbare och författare, och vill peppa tjejer att ställa sig bakom rodret. I maj kommer hennes andra barnbok ut: ”Ella seglar långt”. Monica Lindman drömmer om att segla jorden runt. Hon ..." /> Boktips! Barnböcker om segling | På Kryss Boktips! Barnböcker om segling | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Boktips! Barnböcker om segling

14 april, 2020 – 13.31 Kommentarer inaktiverade för Boktips! Barnböcker om segling
Boktips! Barnböcker om segling

Monica Lindman från Göteborg är kryssarklubbare och författare, och vill peppa tjejer att ställa sig bakom rodret. I maj kommer hennes andra barnbok ut: ”Ella seglar långt”.

Monica Lindman drömmer om att segla jorden runt. Hon älskar segling och tycker att jämställdhet ska gälla även på sjön. När hon inte kunde hitta några inspirerande barnböcker om segling till syskonbarnbarnet Elias, tre år, beslöt hon sig helt enkelt för att skriva en själv. Huvudpersonen är Ella som är ute med mormor och morfar i deras båt.

– Det är ingen propagandabok, men jag vill visa även små barn att tjejer ska våga ta för sig i situationer som andra kanske inte ser som så naturliga, säger hon till lokaltidningen Stenungsund.

Första boken heter ”Mormor och morfar är seglare” och i maj kommer den andra boken i serien, ”Ella seglar långt”, där mormor och Ella bland annat seglar på natten. Böckerna vänder sig till barn mellan 3–6 år och fler böcker kommer det att bli. Monica Lindman hämtar mycket inspiration från sina egna äventyr och tanken är att Ella så småningom ska få segla både över Atlanten och i Stilla havet.

Läs ett längre reportage om Monica i På kryss här.