Kryssarklubbsmedlemmarna Charlotte Brännström och Max Goodman träffades för sex år sedan. Max första fråga var om Charlotte kunde tänka sig att segla jorden runt. – Svaret var ett självklart ja! Nu har drömmen blivit verklighet. I december ..." /> Charlotte och Max kastar loss igen | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Charlotte och Max kastar loss igen | På Kryss
Hem » Långfärd, Läsvärt

Långfärd   Läsvärt

Charlotte och Max kastar loss igen

18 januari 2022 – 10:57 3 kommentarer

Kryssarklubbsmedlemmarna Charlotte Brännström och Max Goodman träffades för sex år sedan. Max första fråga var om Charlotte kunde tänka sig att segla jorden runt.

– Svaret var ett självklart ja!

Nu har drömmen blivit verklighet. I december lämnade paret Sverige för att flyga ner till Spanien och sin båt Puffin, en Oceanis 40, som de seglade dit i somras.

– För oss är det inte bara en dröm om att få uppleva och se unika platser, det handlar också om utmaningen att planera och fullfölja ett så pass stort projekt tillsammans.

Långseglat har de gjort förut, men då som besättning hos andra. Charlotte gjorde Atlantic Rally för Cruisers och Max var i full färd med att planera sin Atlantseglats från andra hållet när de träffades.

– Att segla på andras båtar har varit en väldigt bra erfarenhet som har lärt oss mycket. Det är något vi rekommenderar alla som vill prova på att segla lite längre.

Båten är självförsörjande på el och vatten med hydrogenerator, solcellspaneler och watermaker. Säkerheten har legat i fokus med bland annat en uppgraderad livflotte, ytterligare ett rev i storseglet och ett nödroder med monterat fäste. All stående rigg har också bytts ut.

– Vårt största problem var faktiskt att få tag i nya septikslangar eftersom våra inte var en standardkonstruktion i Norden. Till slut fick vi göra om en hel del för att få rätt på det. Det var ett riktigt skitjobb! säger paret.

Den största utmaningen är pusslandet med covidrestriktioner och byråkratin det för med sig. Om Australiens restriktioner inte ändras innebär det en stor förändring i planerna.

– Men vi ser mest framemot friheten. Att man har med sig sitt hem var man än är, samtidigt som man befinner sig långt från vardagslivet hemma. Det ska bli spännande att besöka Stilla havet och Franska Polynesien med alla öar och atoller. Bahamas, med dess simmande grisar, ligger också högt upp på listan!

3 kommentarer »