I takt med ökade drivmedelspriser ökar även stölderna av diesel över hela landet. Värst drabbade är lantbrukare och entreprenörföretag, men även vanliga båtägare drabbas. Vid Granuddens båtplats i Trosa upptäckte en båtägare förra veckan att 275 ..." /> Dieselstölderna ökar i hela landet | På Kryss Dieselstölderna ökar i hela landet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Dieselstölderna ökar i hela landet

24 maj, 2022 – 09.47 Kommentarer inaktiverade för Dieselstölderna ökar i hela landet
Bild: Adobe Gerhard Seybert

I takt med ökade drivmedelspriser ökar även stölderna av diesel över hela landet. Värst drabbade är lantbrukare och entreprenörföretag, men även vanliga båtägare drabbas.

Vid Granuddens båtplats i Trosa upptäckte en båtägare förra veckan att 275 liter diesel till ett värde av drygt 6 500 kronor hade stulits ur båtens tank. Eftersom det saknas kamerabevakning i hamnen är det svårt för polisen att göra en utredning.

Brittiska flottan, Royal Navy, råkade dock ännu värre ut, skriver tidningen Trailer. Under flera veckors tid stals diesel för cirka tre miljoner kronor från fartyget HMS Bulwark som låg i hamn vid flottbasen HMNB Devonport för modernisering. Dieseln var tänkt att driva fartygets generator så att det inte skulle bli strömlöst under renoveringen. Stölden upptäcktes vid en stickprovskontroll av en tankbil som var på väg att lämna hamnen. Ingen personal från flottbasen tros dock vara inblandad i stölden.