På båtmässan Allt för sjön hittar du det senaste inom elbåtar och eldrivna motorer. Utställningen är en del i mässans stora miljösatsning. Enligt Havsmiljöinstitutet släpper Sveriges fritidsbåtar ut stora mängder föroreningar, där till exempel utsläppen av ..." /> Elbåtar för bättre miljö | På Kryss Elbåtar för bättre miljö | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Elbåtar för bättre miljö

3 mars, 2020 – 09.24 En kommentar
Elbåtar för bättre miljö

På båtmässan Allt för sjön hittar du det senaste inom elbåtar och eldrivna motorer. Utställningen är en del i mässans stora miljösatsning.

Enligt Havsmiljöinstitutet släpper Sveriges fritidsbåtar ut stora mängder föroreningar, där till exempel utsläppen av växthusgaser är i samma storleksordning som utsläppen från inrikesflyget. Buller och bristande avgasrening är andra lokala miljöproblem. På årets båtmässa i Stockholm presenteras flera spännande elmotor- och elbåtsnyheter, både från Sverige och internationellt.

– Det stora båtinnehavet utgörs av små båtar upp till fyra meter, där det enkelt och effektivt går att byta ut den gamla motorn mot en miljövänlig elmotor. Det kostar en slant, men de mindre elmotorerna är ändå möjliga för flertalet att inhandla. Och tänk så tyst och skönt det kommer att bli i semestervikarna framöver! säger Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund.

En kommentar »

  • J.Sass skriver:

    I Sveriges Yachtkonstruktörers Riksförenings monter A04:01 visas exempel på lättdrivna alternativ lämpliga för eldrift. Med rätt utformning av skrovet går det att reducera effektbehovet till hälften av vad som är vanligt. Välkommen ombord.