Den 28 augusti firas den årliga traditionen Eldarnas natt i Estland. Då tänds brasor längs den estländska kustlinjen; ett sätt att förena både estländare och grannländer runt Östersjön med varandra. Allt fler seglare har upptäckt Estland ..." /> Eldarnas natt i Estland | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Eldarnas natt i Estland | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Eldarnas natt i Estland

24 augusti 2021 – 13:14 En kommentar
Bild: Adobe gadagj

Den 28 augusti firas den årliga traditionen Eldarnas natt i Estland. Då tänds brasor längs den estländska kustlinjen; ett sätt att förena både estländare och grannländer runt Östersjön med varandra.

Allt fler seglare har upptäckt Estland på grund av dess vackra natur, stora nätverk av vattenvägar, rika kulturutbud och låga priser. Estland har en lång och välbevarad kuststräcka med fina, nästan folktomma stränder och 2 222 öar att besöka. Dess västra övärld har valts in på UNESCO:s världsarvslista på grund av den unika naturen och miljömässiga mångfalden.

Tallinn är en av de bäst bevarade Hansastäderna i världen och än idag är båt och färja ett av de mest populära färdmedlen hit. Dessutom har man byggt gästhamnar för privatpersoner att lägga till vid. 

I Estland firas också årligen Eldarnas natt, en tradition med rötter i Finland vars syfte är att förena människor i att gemensamt ta avsked av sommaren. Idag, mer än någonsin förr, är det också ett sätt att uppmärksamma havets betydelse och att gemensamt värna om det.

En kommentar »