Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

En vårsegling till Nynäshamn

2 maj, 2017 – 09.53 Kommentarer inaktiverade för En vårsegling till Nynäshamn

Vid fyratiden på morgonen den sista lördagen i april kastade Gratia loss från Styrsö i Göteborgs skärgård. 72 timmar senare la hon till i Nynäshamn på tisdagsmorgonen. Följ resan i bilder här.

Vi var arton i besättningen med uppdraget att ta Gratia till Nynäshamn inför sommaren. Besättningen bestod av rutinerade befäl och instruktörer, men också några som inte seglat Gratia tidigare men varit med om mycket annat. Bland andra några som seglat Draken Harald Hårfagre och ostindiefararen Götheborg.

Efter en försening på grund av problem med maskin lämnade vi Nya varvet på fredagkvällen och la oss i Styrsö Sandvikshamn. Och tidigt på lördagsmorgonen bar det i väg med löfte om friska ostliga vindar neråt Skåne. Det blev en fantastisk start med segling till Öresund och fastlandet som vågskydd.
En längre berättelse om seglingen kommer i På Kryss senare i år, men resan finns skildrad i bilder och korta texter på På Kryss instagramkonto: instagram.com/pakryss

Gratia har Stockholm som hemmahamn under sommaren. När hon inte är ute och seglar finns hon vid Strandvägen, kajplats 18B. Det finns möjlighet att följa med som besättning på bland annat 24-timmars första helgen i juni eller på någon annan kurs. Det går även att hyra Gratia privat.

Gratia

Nonstop-seglingen är skildrad i bilder på På Kryss instagramkonto.

LÄS MER: Svenska Kryssarklubbens Seglarskola

Johan Boström
johan@pakryss.se

, , , , , ,